Biografije po abecedi: A, B, C, Č, Ć, D, Dž, Đ, E, F, G, H, I, J, K, L, Lj, M, N, Nj, O, P, R, S, Š, T, U, V, Z, Ž

Dado Polumenta biografija

Dado Polumenta kao Šako Polumeta poznati je pevač koji je zajedno sa stricem otpevao pesmu koja je kasnije postala hit. “Ljepša od noći” vrlo brzo je postala hit ne samo u Srbiji i Crnoj Gori nego širom Balkana.

dado polumenta

Dado Polumenta je rođen 29. augusta. 1982 godine u mestu Bijelo Polje. Već je u četvrtoj godini života počeo da nastupa kao pevač, a ovakav početak i ne čudi obzirom da Dado dolazi iz slavne porodice muzičara.

U osnovnoj je školi učestvovao na mnogim takmičenjima i dobio mnogo priznanja, a posebno ga je veselilo prvo mesto na takmičenju “Prvi glas Bijelog Polja”. Kada je završio srednju školu Dado je odmah krenuo prema Beogradu kako bi što pre počeo muzičku karijeru.

Posle raznih gostovanja po splavovima Dado je uspeo da snimi prvi album “Jasmina” posle kojeg je postao najmlađi profesionalni pevač na području cele bivše Jugoslavije. Nakon što je pet godina nastupao po splavovima ovaj je pevač zaslužio titulu “Kralj splavova”.

Drugi album je snimio 2005. godine “100 stepeni”. Snimio je preko 7 albuma, a napisao je mnoge stihove koji su se našli na njegovim albumima. Dado je pronašao sreću i u ljubavi, pa se tako venčao, a sa ženom ima i sina Dorijana.

Autor: Sanja, Foto: www.dadopolumenta.net

Comments

  1. melisa hodzic says:

    dado polumenta je najlepsi i naj naj naj naj najbolji pevac ima divan glas a pogotovo oci kako je sladak srce moje

  2. Sabina Bina Sacic says:

    moj omiljeni pjevac.

  3. Stvarn je jedan od naj naj boljih pjevaca

  4. Dragana says:

    Ima tako pozitive pesme. Najpozitivnije od svih. DADO SVAKA CAST!!!!

Komentiraj

*