Dajana Paunović

Dajana Paunović poznata je voditeljka i pevačica te bivša zena muzičkog producenta Saše Žike Jakšića. Voditeljka je i autorka Grandovog specijala „Zvezde Granda idemo dalje“. Nakon voditeljskog posla, pokušala je da usmeri svoju karijeru prema glazbu, našavši se u ulozi pevačice. Tada je izdala nekoliko singlova za Grand produkciju. Dajana Paunović rođena je u Beogradu 1988. godine.

Obrazovanje

Dajana Paunović uspešno je završila srednju školu za negu lepote. Na nagovor roditelja pohađala je i Muzičku školu „Davorin Jenko“ u Rakovici, u Beogradu, jer joj je otac već bio poznati muzičar.

Privatni život

Dajana Paunović rođena je 1988. godine u Beogradu. Porodica u kojoj je odrastala bila je muzička jer joj je otac svirao u bendu. Otac Dejan i majka Evica pored nje imaju i sina Stefana. Period odrastanja Dajana je provela bezbrižno, u igri i ljubavi. Bila je vesela, razigrana i uvek je uspevala da dobije sve sto poželi. Prateći oca Dejana na njegovim nastupima, još kao mlada stekla je ljubav prema muzici i osećala da će to biti njen budući poziv.

2009. godine Dajana je ušla u ljubavnu vezu s producentom muzičkog showa Zvezde Granda, Sašom Žikom Jakšićem. On je bio i producent emisije „Nikad nije kasno“. Od samog početka njihova veza nailazila je na predrasude zbog velike razlike u njihovim godinama, jer je Žika stariji od Dajane 24 godine. Dajana je u to vreme uvek isticala da „kada nađete pravu ljubav, godine nisu bitne“.

Pored velike razlike u godinama, njihova veza savršeno je funcionisala i njihova ljubav postajala je sve jača. Delili su iste poglede na život i imali identične stavove.

2010. godine odlučili su da svoju ljubav krunišu brakom. Kumovi su im bili direktor Granda, Saša Popović i njegova supruga Suzana Jovanović. Nakon dve godine Dajana i Žika dobili su sina Dušana, koji je Dajani, kako sama kaže, ulepšao život. Ali kako bi u potpunosti bila posvećena porodici, Dajana je odlučila da se povuče s muzičke scene.

Zato je u blizini njihove porodične kuće na Bežaniskoj kosi otvorila sopstveni salon lepote. Dajana je polagala ogromne nade u kozmetički salon, smatrajući da je to odličan poslovni plan koji će Dajanu učiniti veoma zadovoljnom i uspešnom. Ali nakon samo dve godine njena poslovna ideja je propala, navodno zbog nedostatka posla i vremena da se time bavi. Tada je odlučila da zatvori salon.

Od 2014. godine nagađalo se o navodnom razvodu Žike i Dajane, što je bračni par često demantovao, navodeći da žive u skladnom braku te da sve u njemu savršeno funkcioniše.

2017. godine, u saopštenju za javnost objavili su da zbog međusobnog nerazumevanja i neslaganja više ne uspevaju da održe svoj brak, pa su se odlučili na razvod. Posle 6 godina braka, odučili su da sa svojim životima nastave samostalno, a Dajana je odlučila da će se u narednom periodu posvetiti sinu Dušanu, a o ostalim poslovnim planovima govoriće kada za to dođe vreme.

Nakon razvoda Dajana živi u porodičnoj kući svojih roditelja..

Posao

Pre nego što je postala poznato lice Grand produkcije, Dajana je nastupala po popularnim beogradskim klubovima i splavovima. Veoma je rano počela da se bavi pevanjem. S 15 godina snimila je svoju prvu pesmu, a s 18 godina svoj prvi album. Poslednih nekoliko godine izdaje singlove za Grand produkciju.

Svoju karijeru Dajana je započela kao voditeljka emisije „Zvezede granda – Idemo dalje“, u kome je svakodnevnim prilozima izveštavala o kandidatima tog jako popularnog muzičkog takmičenja. Ali zbog uspešnog voditeljskog posla nije želela ni da zapostavi svoj pevački talenat.

Zato je ubrzo izdala svoj prvi singl za Grand produkciju – „Sve bih dala (Da sam pesma tvoje gitare)“. Nedugo nakon tog snimila je duet s pevačicom Ildom Šaulic, pod nazivom „Boli me nevero“ koji je doživeo veliki uspeh kod publike. Kasnije je za tu pesmu urađen i video spot.

2012. godine, rođenjem sina Dušana, Dajana je bila primorana da se povuče s muzičke scene, kako bi se posvetila odgajanju deteta. 2013. godine odlučila se ne na novi poslovni poduhvat, želeći da se okuša u informativnom programu. Tada je postala voditeljka jutarnjeg programa vikendom, na Happy televiziji.

Dajana je uvek smatrala da je muzika neodvojivi deo nje, pa nije bila spremna da se odrekne estrade i popularnosti. Zato se 2014. godine vratila na muzičku scenu s novom pesmom i spotom. Odlučila je da pevanje treba da bude njeno primarno zanimanje, ali trenutno je njena karijera ponovo u zastoju, zbog nedavnog razvoda s muzičkim producentom Žikom Jakšićem.

Najveća postignuća

Svoje prvo pojavljivanje na televiziji Dajana je započela kao voditeljka Grandovog specijala o kandidatima domaćeg muzičkog showa „Zvezde Granda“.

2008. godine Dajana je izdala svoju prvu numeru za Grand produkciju pod nazivom „Sve bih dala“. Pesma je postala veliki hit, ali ne toliko kao duet „Boli me nevero“, kojeg je 2009. godine snimila s Ildom Saulić.

2010. godine Dajana je postala voditeljka Jutarnjeg programa na Happy televiziji 2013.

U svojoj karijeri Dajana je izdala još i singlove „Izgubljen slučaj“, „Halo luce“, „Depresija“, „Lečim se od ljubavi“ i „Nova ljubav, stare navike“.

Autor: S.M.

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*