Dalibor Andonov Gru biografija

Dalibor Antonov Gru je jedan od repera i muzičkih talenata koji se izdvojio od ostalih zahvaljujući svojim pesmama. Zahvaljujući tekstovima postao je najpoznatiji reper u Srbiji, a najveći je uspeh imao sa pesmom „Biću tu“.

dalibor andonov gru

Dalibor Antonov je rođen 8. marta 1973. godine u Dimitrovgradu iz kojeg se kasnije preselio u Pančevo, a posle toga u Beograd. Upravo je u Beogradu završio mašinsku školu, ali ubrzo je shvatio kako je njegova sudbina da peva. Sa muzikom se počeo baviti odmah nakon srednje škole. Neko je vreme trenirao vaterpolo. Danas u slobodno vreme voli da skija i igra košarku.

Sa pesmom „Biću tu“ je postao najpopularniji reper 1996. godine i ostao upamćen po lepim devojkama iz grupe Models, koje su se pojavile u spotu za spomenutu pesmu. U spotu su nasumično bili odabrani brojevi kao za hot line, a koje su opsedale hiljade ljudi misleći kako se radi o pravim brojevima.

Reper Gru je morao da odreaguje i apelira na gledaoce da više ne zovu te brojeve. Reper je tada malo izmenio spot i preko brojeva napisao reč „RASPRODATO“. Posle ovog događaja s kojim je privukao veliku pozornost Gru je učestvovao i u rijalitiju „Veliki Brat VIP“.

Posle velikog uspeha sa pesmom „Biću tu“ usledili su i drugi albumi sa hitovima: „Vetrenjače“, „Gru 2“ te kompilacija „95-2000.“…

Autor. Sanja, Foto: Printscreen

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*