Danijel Pavlović biografija

Danijel Pavlović je srpski kantautor i pevač koji je postao slavan nakon šoa „Operacija Trijumf“, regionalne verzije svetski slavne Akademije. Dolazi iz slavne porodice čija je sestra po ocu Marija Šerifović, pobednica Evrovizije.

danijel pavlović

Danijel Pavlović je rođen 27. jula. 1985. godine u mestu Kragujevac. Kada je završio Muzičku Akademiju u Novom Sadu, počeo je da predaje klavir na Akademiji u Kragujevcu. Danijel osim klavira svira i violinu, a osvojio je nekoliko muzičkih nagrada za svoje nastupe.

Osim u „Operaciji Trijumf“ Danijel je učestvovao i na muzičkom festivalu u Budvi „Pesme Mediterana“. Nastupio je sa pesmom „Ljubav koja ne bledi“ posle čega je stekao veliku popularnost.

Danijel je u poznatom šou došao do finala, ali je eliminisan već u prvom krugu. Tokom takmičenja mnogo se puta pohvalio svojim muzičkim talentom, ali je zato dobio i kritike zbog svog ponašanja prema ostalim takmičarima.

Posle Operacije Trijumf Danijel je zajedno sa Milicom, još jednom takmičarkom učestvovao na takmičenju za pesmu Evrovozije sa pesmom „H8er“. Nisu pobedili nego su završili na osmom mestu. Danas se i privatno druži sa Milicom Majstorović.

Pevač je snimio nekoliko pesama od koje su mnoge bile hitovi, a to su: „Tahikardija“, „Ljubav koja ne bledi“, „Javna tajna“, „Neke se reči dogode“, „Rođeni sa greškom“…

Autor: Sanja, Foto: Twitter

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*