Danijela Martinović biografija

Danijela Martinović je popularna pevačica iz Hrvatske koja ima mnogo hitova. Zahvaljujući svojim pesmama nije trebalo mnogo vremena da prođe i da Danijela postane zvezda ne samo u Hrvatskoj nego i šire.

danijela martinović

Danijela Martinović je rođena 15. jula 1971. godine u Splitu u porodici srednje klase. Pevačica ima i sestru Izabelu koja je isto tako krenula muzičkim smerom, a pevala je i u bendu „Stijene“.

Danijela je počela da peva još kao dete, a veliki momenat u njenom životu usledio je 1991. godine kada je počela da peva za grupu „Magazin“. To je bila grupa poznata na celom području bivše Jugoslavije. Bilo je to vreme kada je Danijela postala jedna od najvećih nacionalnih ikona.

Zajedno sa Magazinom je imala mnoge hitove pa je tako pevala i na raznim festivalima. Tako je cela grupa dobila priliku da učestvuje na Evrosongu sa pesmom „Nostalgija“. Danijela ju je otpevala zajedno sa opernom pevačicom Lidijom Horvat Dunjkom. Završili su na šestom mestu sa 91 bodom

Danijela je otišla iz Magazina kasnih 90-ih kako bi razvila karijeru kao solo pevačica. Iako je otišla iz Magazina, Danijela je nastavila da radi sa Tonči Huljićem pa je tako još jednom dobila priliku da nastupa na Evrosongu sa pesmom „Neka mi ne svane“ gde je završila na petom mestu.

Neke od njenih pesama su: „Tako mi fališ ti“, „Jedino te molim“, „Ja znam“, „Ja, ja, ja“, „Doživotna robija“…

Autor: Sanja, Foto: Screenshot Youtube

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*