Danijela Štajnfeld biografija

Danijela Štajnfeld je srpska glumica koja iza sebe ima mnogo uloga u filmovima i pozorištu. Pored rola sa kojima je postala slavna ova lepa glumica može da se pohvali znanjem nekoliko stranih jezika. Osim srpkog Danijela govori rusinski, engleski i hebrejski.

danijela štajnfeld

Danijela Štajnfeld je rođena u mestu Ruski Krstur, 1984. godine. Svoju bogatu karijeru je započela tako šta je diplomirala na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Tamo je mogla da nauči sve šta je potrebno kako bi mogla biti velika glumica. Diplomirala je 2008. godine kod profesora Dragana Petrovića.

Glumica je mnogo puta priznala kako ne prati modne trendove i kako nikada ne kupuje ženske časopise iz kojih bi mogla da se informiše o tome da li se nose hlače ili nešto drugo. Za svečene prilike pomoć uvek traži od mame.

Za svečane prilike mama joj šiva haljine koje su unikatne i u kojima se Danijela može osećati posebno. Priznala je kako čuva sve haljine koje joj je majka sašila kako bi ih jednog dana mogla nositi njena ćerka.

Glumila je u mnogo filmova kao što su „Mi nismo anđeli“, „Ranjeni orao“, „Ivkova slava“, „Vratiće se rode“, „Ono kao ljubav“, „Kad na vrbi rodi grožđe“ i mnogi drugi. Danijela je glumila i u pozorištu, a od predstava treba da spomenemo: „Mleko“, „Mesec u plamenu“, „Instant seksualno vaspitanje“, „Zli dusi“.

Autor: Sanja, Foto: Printscreen

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*