Darko Martinović Biografija

Darko Martinović

 

 

Darko Martinović je rođen 03.09.1985. godine na Cetinju.

Muzikom se bavi od ranog detinjstva, a njegov profesionalni put dobio je svoj nagovještaj kada je sa 17 godina pobedio na takmičenju “Prvi glas Cetinja” (jul mesec 2003. godine). Na jesen iste godine uzima učešće na Intro Karaokama, do tada najvećem pevačkom takmičenju u Crnoj Gori. Na pomenutom takmičenju je stigao do finala koje je održano 17.05.2004. godine u Podgorici.

Nakon Intro karaoka dolazi do još većeg uspeha, a to je osvojeno prvo mesto na Međunarodnom Muzičkom festivalu slepih Jugoistočne Evrope, koje je održano u Tuzli 24.09.2004. godine. Posle pomenutog festivala je počeo sa javnim nastupima.

Talenat za pevanje, za koji kaže da je “dar Božji”, bio mu je samo odskočna daska u daljem radu, jer su mu prepoznatljiv stil pevanja i boja glasa omogućili da se vrlo brzo osamostali i nastavi svoju karijeru. Nakon skoro decenije rada uspeo je da pridobije poverenje velikog broja slušalaca u Crnoj Gori i van nje. Dokaz za to je i  Darkov nastup u takmičenju “Zvezde Granda”, gdje je ostavio jak utisak i dobio veliki broj slušalaca.
Nakon Zvezda Granda, dobija poziv da učestvuje na Cetinjskom festivalu narodne muzike, “Cetinje Fest”. Na pomenutom festivalu osvaja treće mesto i dobija nagradu za najboljeg debitanta festivala.

Pojavljivanje novih muzičkih žanrova sa kojima se sreće, ga navodi na neprekidni rad i usavršavanje, kako bi ispunio očekivanja publike, što ima za rezultat širok repertoar muzike koju izvodi.
Vedrog duha, karakteran i pozitivan, autentičnim izvođenjem i profesionalnim stavom ostavlja pozitivan utisak na publiku na svakom nastupu.

Darko je pobednik serijala „Zvezde Granda“ sezona 2011/2012.

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*