Davor Jovanović Biografija

Davor Jovanović je rođen 27. avgusta 1988. godine u Kladovu. On je srpski pevač, veoma poznat po pobedi u prvoj sezoni emisije Prvi glas Srbije. Živi u Beogradu, a tu se i školuje. Od svoje sedme godine, pa sve do kraja srednje škole bavio se folklorom. Svoje višegodišnje muzičko iskustvo stekao je kroz vežbu i svirke.

Veliku medijsku pažnju osvojio je učešćem u šou Prvi glas Srbije. U finalnoj emisiji Prvog glasa Davor je ušao u muzički okršaj sa ostalim superfinalistima Nevenom i Igorom. Osvojio je glasove publike i zasluženo odneo pobedu. Osim prestižne titule Prvi glas Srbije, Davor potpisuje ugovor sa novom izdavačkom kućom Prva records, za koju će snimiti album i na kojem će svoj autorski pečat dati Saša Milošević Mare i Vlado Georgijev, dok će kompletnu marketinšku podršku pružiti Prva srpska televizija. Na albumu će se naći i Maretova pesma Biti prvi, koju je premijerno izvelo deset finalista Prvog glasa Srbije.

Davor Jovanović

Davor Jovanović

Izvor i foto: WP, M. Žujović, tracevi-magazin.com

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*