Dejan Pantelić

Dejan Pantelić je srpski radijski i televizijski voditelj poznat po svom vedrom duhu i specifičnom načinu vođenja kvizova. Radio je na Pink televiziji, BK televiziji, Radio-televiziji Srbije, radiju Index S2, a gledaoci ga od 2017. godine mogu pratiti na Prvoj televiziji. Svoje televizijsko znanje deli sa studentima na Fakultetu za menadžment u Sremskim Karlovcima.

Privatni život

Rođen je 14.11.1969. godine. Njegov stariji brat je bio jedan od osnivača Indexovog radio pozorišta, a on je kao klinac odlazio na snimanja u Radio Beograd i smatra da se tu dogodilo nešto što ga je podstaklo da se jednog dana bavi javnim poslom.

Oženjen je, a on i supruga Miona, koju je više puta isticao kao najveću podršku u životu, imaju ćerku Lanu i sina Vukašina. Supruga i on se trude da deci budu prvenstveno dobri prijatelji i da ne osećaju veliki pritisak roditelja koji se preterano brinu o njima.

Lana i Vukašin boluju od dajbetesa pa se i Dejan uključio u borbu protiv te bolesti. Član je radne grupe za prevenciju i lečenje dijabetesa u Srbiji, a zajedno s ostalim članovima grupe te Ministarstvom zdravlja i Vladom Repbulike Srbije pokušava što više pomoći onima koji imaju dijabetes.

2012. godine mu je dijagnostikovan tumor na krajnicima i odlazi na lečenje u Nemačku. Nakon dve godine je uspeo pobediti bolest i vratiti se poslu.

Dejan se u slobodno vreme voli baviti sređivanjem svog velikog dvorišta na porodičnom zemljištu pored Beograda. Uživa u seoskim poslovima i kaže da na taj način puni baterije.

Posao

Pre nego što je postao poznat, Dejan je radio u pekari, bio je vozač u rent-a-car agenciji, a kasnije i DJ. Televizijsku je karijeru započeo kao voditelj na Pink televiziji, gdje je gledaoce zabavljao u emisiji „Mega Deki“ i „Kešolovac“.

Nakon devet godina rada na Pinku, dolazi ponuda od Bogoljuba Karića i on odlazi na BK televiziju. Dejan je u vreme kad je pregovarao s Karićem bio oženjen i htio je osnovati porodicu i rešiti stambeno pitanje, a on mu je to rešio. Na BK televiziji je vodio emisije „Budilnik“ i „Idol“.

2006. godine na poziv Aleksandra Tijanića prelazi na Radio-televiziju Srbije gdje je vodio kviz „Lavirint“. 2010. godine je zajedno s Marijom Kilibardom vodio „Rt dobre nade“, emisiju posvećenu svetskom prvenstvu u fudbalu.

Pantelić je na RTS-u vodio i emisije „Uzvodno“, „Bingo“ i kviz „Visoki napon“, a tokom Olimpijskih igara u Londonu je zajedno sa Svetlanom Danilović bio domaćin emisije „Šesti krug“ koja se bavila događajima na najvećem sportskom takmičenju.

Jedno vreme se zbog bolesti povukao s televizije, a nakon oporavka je počeo da radi na radiju „Indekx S2“. Na televiziju vratio se 2015. godine kada je s Draganom Kosjerinom na RTS-u vodio sportsku emisiju „Naša petorka“. Te godine je tužio portal „Njuz.net“ jer su bez navođenja izvora svakodnevno objavljivali vesti koje je on čitao na „Indeksu“.

Dejan svoje televizijsko iskustvo prenosi studentima na Katedri za menadžment u medijima na Fakultetu za menadžment u Sremskim Karlovcima. Baziran je na video i televizijsko novinarstvo, a s mladim ljudima radi na prevladavanju straha od kamera i javnog nastupa.

2017. godine je iznenadio javnost odlukom o prelasku s Radio-televizije Srbije na TV Prvu, a iste godine je i prestao s radom na radiju. Novo radno mesto ga opet spaja s kolegicom Marijom Kilibardom, s kojom vodi emisiju „150 minuta“. Dejan i Marija u toj emisiji gledaocima donose najzanimljivije priče i informacije iz svih gradova i sela Srbije.

Najveća postignuća

Dejanove voditeljske uloge su uvek bile različite, a svakom je od TV formata koje je vodio dao poseban pečat. Nakon meseci borbe s bolešću, 2015. godine se vratio na televizijske ekrane.

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*