Dejan Stanković Biografija

Dejan Stanković je rođen 11. septembra 1978. godine u Beogradu. Odrastao je u Zemunu, a majka Dragica i otac Borislav su ga od malena podržavali u njegovoj želji da trenira, ali i da se profesionalno bavi fudbalom. Srpski je reprezentativac i kapiten, a interesantno je da je igrao za čak tri reprezentacije na svetskom prvenstvu, to su Jugoslavija, Srbija i Crna gora i Srbija.
Svoju fudbalsku karijeru je započeo u FK Teleoptiku, a sa 14. godina je prešao u Crvenu Zvezdu gde je načinio i svoje prve ozbiljnije fudbalske korake. 1998. godine je prešao u Lacio, a debitovao je u meču protiv Pjaćence 13. septembra. Punih šest godina je igrao za Lacio dok nije prešao u Inter u februaru 2004. godine. Trenutno igra u Interu. Oženjen je suprugom Anom sa kojom ima tri sina Stefana, Filipa i Aleksandra.

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*