Dejvid Bekam Biografija

Dejvid Bekam (David Robert Joseph Beckham) je rođen 02. maja 1975. godine u Londonu. On je engleski fudbaler. Trenutno igra za američki fudbalski klub Los Anđeles Galaksi. Svoju stotu utakmicu kao engleski reprezentativac je odigrao u martu 2008. Ima duple nominacije za najboljeg fudbalera FIFA. Bio je najbolje plaćen i najtraženiji fudbaler na svetu 2004. godine. Kao kapiten Engleske, odigrao je 58 utakmica.

Osim sporta, Bekam se veoma angažovao i u svetu mode i modelinga. Dejvid je u fudbalu debitovao sa 17 godina, a prvi veći klub za koji je igrao je tim Mančester Junajted. 2003. godine je potpisao ugovor sa Real Madridom, gde je igrao četiri sezone, a 2007. godine je napustio ovaj tim. Zatim sledi ugovor sa Los Anđeles Galaksijem. Kao fudbaler Los Anđeles Galaksija, debitovao je u julu 2007. godine u prijateljskom meču sa Čelsijem.

1997. godine Dejvid se počeo zabavljati sa Viktorijom Adams (Poš Spajs; članica benda Spajs Girls). 04. jula 1999. godine, Dejvid i Viktorija obavili su venčanje u irskom zamku. Od početka svoje veze ovaj par je veoma poularan i bez obzira na medijske špekulacije opstali su već dugo godina. Imaju tri sina.

Dejvid Bekam

Dejvid Bekam

Izvor i foto: WP, telegraph.co.uk, tracevi-magazin.com

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*