Deni Boneštaj

Deni Boneštaj je crnogorski pevač, izvođač hitova „Crno meče“, „Morfijum“, „Volim te na kvadrat“. Ljubav prema muzici je nasledio od porodice, a muzikom je počeo da se bavi od sedme godine učestvujući u zboru „Zvezdice“. Stekao je brojna priznanja od strane afirmiranih muzičkih zvezda.

Obrazovanje

Završio je nižu i srednju muzičku školu „Vasa Pavić“.

Privatni život

Rođen je 22.6.1988. godine u Podgorici. Ljubav prema muzici je nasledio od svoje porodice, a pevanjem se bavi od sedme godine.

2010. godine je dobio ćerku s tadašnjom devojkom Lucijom Šalov iz Splita. Neko vreme su bili zajedno i prvo živeli s njegovim roditeljima, a onda su se preselili i od tada su počeli problemi koji su doveli do toga da Deni retko viđa svoju ćerku.

Kćer i Luciju je prvi put u javnosti spomenuo tokom učestvovanja u rialiti emisiji „Dvor“, a iako više nisu živeli zajedno, Deni je o Luciji imao samo reči hvale.

Deni je 2011. godine proveo tri meseca u pritvoru u Nemačkoj, gde je priveden zbog sumnje za ubistvo. Priveden je jer se u jednoj diskoteci potukao zbog devojke, a dan kasnije je momak s kojim se potukao pronađem mrtav u svom stanu. Deni je proveo 96 dana u istražnom pritvoru, a pušten je nakon što je utvrđeno da momak nije umro zbog tuče, nego zbog droge.

Po izlasku iz zatvora je pao u depresiju i retko je napuštao stan. Da se izvuče iz depresije pomogla mu je Edita Aradinović, koja je u to vreme učestvovala u „Zvezdama Granda“ i bila je poznata samo po tome što je sestra popularne Indy. Njih dvoje su u to vreme zajedno radili na jednoj pesmi, a ubrzo su se zaljubili i započeli vezu.

Deni se kasnije oženio s Ines Vasiljević, a 2016. godine je su dobili sina Nasera, koji je ime dobio po Denijevom ocu.

Posao

Nakon godina nastupanja po kafanama, Deni se 2007. godine po prvi put publici predstavio vlastitom pesmom „Idi“. Nakon toga je snimio pesme do „Do pakla vozni red“ i „Crno meče“, koja mu je donela veliku popularnost i po kojoj je postao prepoznatljiv.

2009. godine je sa Sandrom Afrikom snimio duet „Pogledaj me“, a kasnije su usledile pesme „Voli me il’ ne voli“, „Maske“, „Idemo odavde“, „Kafano“ i „Strijelac“.

Deni je učestvovao na raznim festivalima, a neki od njih su Montefolk hit godine iz 2008. godine, na kojem se predstavio pesmom „Crno meče“, zatim Najpopularniji pjevač 2010. godine u Nedelišću, a zatim Oskar popularnosti u Nikšiću i Folk hit Osijek iste godine, na kojima je nastupao s pesmama „Voli me il’ ne voli“, „Morfijum“ i „Volim te na kvadrat“. Na festivalu Folk hit Osijek je učestvovao i 2012. i 2013. godine.

2015. godine je predstavio novu pesmu pod nazivom „Europa“, a na promociji su osim prijatelja bile i brojne kolege i poznate osobe poput Slađe Allegro, Joce Stefanovića, Darka Filipovića, Igora Kostića, Ana Marije Žujović, Bojane Ristivojević, Igora Kadarevića i drugih. U julu 2017. godine je predstavio novu pesmu i spot „Nađi me“.

Najveća dostignuća

Za svoj muzički talenat je stekao brojna priznanja od strane afirmiranih muzičkih zvezda i drugih kompetentnih ljudi iz svijeta muzike. Učestvovao je na brojnim muzičkim festivalima.

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*