Divna Karleuša

Divna Karleuša je bila radijska voditeljka i najslušaniji glas Radio Beograda. Majka je poznate pevačice Jelene Karleuše. Nakon 33 godine rada na radiju, Divna se povukla iz tog posla, ali ne i iz medija pa su je gledaoci mogli gledati u rialiti emisijama „VIP Veliki brat“, „Akademija debelih“, „Parovi“ i „Farma“.

Obrazovanje

Pohađala je društveni smer u IX beogradskoj gimnaziji. Volela je slikarstvo i želja joj je bila da upiše Likovnu akademiju, ali je nisu primili pa se upisala na pravni fakultet. S obzirom da se udala mlada i rodila dete, nije završila fakultet.

Privatni život

Rođena je u Ptuju u Sloveniji, a jedno vreme je živela u Zagrebu i Puli. Divnin otac Jurij je bio Slovenac, a majka Darinka je bila iz Doboja. U Zagrebu ih je upoznao Darinkin brat koji je, kao i Jurij, bio pilot. Divnin otac je poginuo kad je imala deset godina pa je morala sazreti pre svojih vršnjaka i podneti deo tereta brige o kući.

S majkom i sestrom Danijelom je stanovala u Zemunu, a pred kraj osnovne škole se preselila na Novi Beograd, gde su od vojske dobili veći stan. Njena majka je bila stroga i nije je puštala da s prijateljicama izlazi u popularne diskoteke pa je Divna izmišljala kako sa školom ide u pozorište.

Sa 19 godina se udala za kriminalističkog inspektora Dragana Karleušu, s kojim je 1978. godine dobila ćer Jelenu. Divna i Dragan su se razveli još dok im je ćerka bila mala, ali su još nekoliko godina živeli zajedno.

Nakon jedne duge emotivne veze, Divna je odlučila napraviti „pauzu od života“ i za to vreme se udebljala 30 kilograma. Po celi dan je kuvala, jela i gledala filmove i nije se kretala pa je došla do 125 kilograma. Njena porodica, a posebno ćerka, nisu se mogli pomiriti s njenim načinom života i debljinom pa je Divna odlučila okrenuti novi list.

Sedamnaest godina je bila u vezi s pevačem Velimirom Mitrovićem Galetom.

Posao

Jednom je pobedila u kvizu emisije „Mikrofon je vaš“ i dobila priliku da napravi svoj petominutni program na radiju. Tada je imala samo 14 godina, a iako nije pobedila, njena emisija je bila zapažena.

Nekoliko godina kasnije se prijavila na takmičenje za honorarnog saradnika Radija 202 i tadašnji urednik Mihailo Ćurčić joj je dao priliku u Informativnoj redakciji. Nakon toga je radila „Večernju reviju želja“ na Prvom programu.

Bila je član Radija 101 od njegovog osnivanja. Prvo je radila kao voditeljka, a zatim kao urednica sve do 2005. godine, kad je radio ugašen. Divna pamti kako je nakon Cecinog povratka na scenu s albumom „Kukavica“ puštala njene pesme kad niko nije hteo, a zbog toga je jedno vreme bila suspendovana. Kaže da je isti slučaj bio kasnije i s pesmama Lepe Brene.

Nakon gašenja Radija 101, jedno vreme je radila u press službi Radio Beograda.

2013. godine je učestvovala u emisiji „Farma“, a pre toga u „VIP Velikom bratu“ i „Akademiji debelih“, gde je uz pomoć stručnih lica pokušala skinuti višak kilograma.

Najveća dostignuća

Divna je zahvaljujući svom očaravajućem glasu vrlo brzo stekla veliki broj obožavaoca koji su joj često priređivali iznenađenja, iako nisu znali ni kako izgleda. Mnogim pevačima je puštajući njihove pesme, čak i kada su neki od njih bili zabranjeni, pomogla da postanu popularniji.

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*