Dolores Lambaša biografija

Dolores Lambaša bila je poznata hrvatska televizijska, kazališna i filmska glumica.  Dolores Lambaša rodila se u Šibeniku 29. ožujka 1981. godine. Nažalost zbot teške saobraćajne nesreće koju se desila na autoputu nakon povratka iz Iloka, glumica je umrla u Slavonskom Brodu, 23. oktobra 2013. godine.

dolores lambaša

Dolores je mnogo puta delovala kao izgubljena devojčica koja uvek nalazila na pogrešnom mestu u pogrešno vreme.

Poznata hrvatska glumica u javnosti je uvek delovala tako glamurozno i starije, jer je volela nositi kapute od kašmira, klasične kostime i male tašne. Dolores je bila poznata po tome što je uvek izlazila sa mnogo starijim muškarcima kao što su Ivo Gregurević, Frano Lasić i Josip Radeljak.

Ulogom u „arm candy“ Dolores se dokazala kao nova glumačka snaga na koju treba računati. Tada je bila u vezi sa Ivom Gregurevićem i uporno se pokušavala upisati na Akademiju dramskih umetnosti u Zagrebu. Tri puta se neuspešno, ali nije se predavala i bila je uporna.

Veliki trenutak u njenoj karijeri bio je kada je dobila ulogu u filmu „Verujem u anđele“. Upravo je tom ulogom dokazala kako može da odglumi velike uloge koje su publiku ostavile bez teksta. Nažalost kako je u vreme premijere upoznala Dikana Radeljaka, uloga u filmu otišla je u drugi plan.

Glumila je u mnogim televizijskim serijama kao što je „Ruža vetrova“, „Najbolje godine“, „Zakon ljubavi“, „Zauvek komšije“, „Dobre namere“ i „Odmori se, zaslužeo si“.

Veza Dolores i Dikana bila je svakim delom popraćena u poznatim časopisima, a mnogi nisu mogli a da je ne usporede sa Dikanovom bivšom devojkom Vlatkom Pokos. Za razliku od Vlatke, Dolores je vezu sa Dikanom raskinula bez da je javnost znala i nastavila dalje.

Pročitajte jedan od Doloresinih poslednjih intervjua na Zanosna.com

Autor: Sanja

 

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*