Domaći piling za telo

Vaša koža treba piling tela kako bi mogla da bude lepa, meka i zategnuta. Piling je važan jer se uz pomoć njega uklanjaju mrtve ćelije sa kože. Najbolji pilinzi su oni koje napravite sami uz pomoć sastojaka koje imate kod kuće.

nega tela

Za domaće pilinge tela vam ne treba puno para nego samo vremena i volje. Sledi par korisnih informacija koje će da vam pomognu oko pripreme domaćih pilinga na kojima će vam vaša koža da bude zahvalna.

Piling tela možete da napravite od palente te malo mleka i bademovog ulja. Proverite imate li sve sastojke, a ako nemate onda krenite u prodavnicu. Uzmite 20 ml bademovog mleka, 50 g palente i malo mleka.

Sve dobro pomešajte i nanesite na kožu. Nakon što ste se izmasirali isperite smesu mlakom vodom, a koža će da bude mekana i glatka. Vi ćete odmah da se bolje osećate jer rezultati dolaze odmah.

Smesa neće da bude učinkovita ako niste stavili mleko i bademovo ulje. Mleko je odlično jer u sebi ima mnogo proteina i vitamina koji pomažu koži iznutra. Zbog bademovog ulja koža je glatka i mekana jer ulje sadrži vitamin E koji pomaže zaštititi kožu.

Piling bi bilo dobro napraviti svake sedmice, a ne zaboravite svaki put nakon pilinga telo namazati mlekom. Nemojte da preterujete sa pilingom jer ni to nije dobro za vašu kožu.

Telo možete da počastite pilingom od smeđeg šećera, meda i malo soka od limuna te maslinovim uljem. Pomešajte dve kašike maslinovog ulja, soka od limuna, meda te pet kašika smeđeg šećera. Kada ste pomešali sve ove sastojke nanesite ih na telo i pustite da deluju do 8 minuta. Istuširajte se i ne zaboravite se celo vreme masirati.

Smeđi šećer je važan jer pomaže ukloniti mrtve ćelije sa kože. Maslinovo ulje je odlično zato što pomaže hidrirati kožu dok je med snažan antioksidant. Za kožu birajte samo lekovite sastojke zbog kojih će da bude još lepša.

Autor: Sanja, Foto: Maksim Shmeljov/Shutterstock

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*