Domaći pilinzi za telo

Ne postoji bolje nego kada možete sami da napravite kreme i preparate uz određene sastojke. Ovako uopšte ne morate da potrošite mnogo novaca nego samo da pronađete sve sastojke kako bi uvek bili lepi.

soda bikarbona

Veoma su cenjeni domaći preparati i pilinzi koje žene prave same. Pored krema koje pomažu da vaša koža bude lepa i zdrava, ne smete da zaboravite na pilinge. Zašto su pilinzi važni? Uz pomoć njih možete da uklonite mrtve ćelije sa kože.

Pilinzi za telo i lice koje bi mnogi hteli da urade u salonima lepote imaju visoke cene, pa je zato najbolje da naučite kako da napravite piling kože kod kuće. Jedino što morate da znate su jednostavni recepti uz koje ćete da se lepo osećate.

Nema bolje od soda bikarbone. Da li imate sodu kod kuće? Ona ima pozitivan uticaj na vašu kožu, a nežno masiranje tela uz pomoć sode smenjuje ne samo celulit nego i akne. Posle pilinga sodom bikarbonom veoma je važno telo isprati u mlakoj vodi.

Soda bikarbona je odlična, ali šta je sa kafom? Ona je kao i soda odličan prirodni piling posle kojeg koža izgleda kao nova. Koristite sitno mlevena zrna kafe. Ona je odlična jer može da posluži kao stimulans kože.

Jedna kašika kafe i jedna kašika vode daju odlični piling koji se nanosi na telo i kožu lica. Posle pilinga kafom veoma je važno da svoje telo namažete hidratantnom kremom.

Šećer je takođe dobar za prirodni piling. Lepo je da ga koristite za piling jer pomaže otkloniti višak naslaga na vašem telu. Pomešajte ga sa medom i limun, a koža će da vam bude zahvalna.

Da li ćete da se odlučite za sodu, kafu ili šećer odluka je na vama. Domaći pilinzi za telo su najbolji jer uz pomoć njih izgledate i osećate se mnogo mlađe. Prirodni pilinzi smenjuju ne samo akne i celulit nego i godine.

Autor: Sanja, Foto: jreika/Shutterstock

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*