Domaći regenerator za kosu

Lepa i sjajna kosa… Da teško je uopšte zamisliti da postoji žena kojoj nije važno kakva joj je kosa i da li treba šišanje ili možda posebnu negu. Ipak se radi o zaštitnom znaku nežnijeg spola koji voli da pokazuje lepe frizure bilo sa dugom ili možda kraćom kosom. Da bi ona bila čarobna i prelepa važno je da znate kako da ju negujete.

negovana kosa

Zdrava, lepa i mekana kosa rezultat je čestih tretmana koji ne moraju da koštaju mnogo, oni mogu da podrazumevaju vaše kućne trikove sa kojima će vaš zaštitni znak da izgleda baš kao na reklami za novi šampon, masku ili možda regenerator.

Pre nego šta se odlučite za negu potrebno je da pronađete proizvod koji najbolje odgovara vašem tipu kose, a to najviše zavisi o tome da li se farbate i da li imate gustu ili možda tanku kosu. Sve žene koje se farbaju u plavu boju najviše imaju problema sa suhim dlakama i zato one uvek traže proizvode na kojima stoji oznaka da je za kosu tretiranu plavom bojom.

Ranije su spomenuti kućni trikovi uz koje vaše dlake na glavi mogu da izgledaju čarobno. Da li znate da možete same da napravite regenerator za kosu i tako se malo zabavite? Postupak uopšte nije kompliciran, a pre nego što se primite posla potrebno je proveriti imate li sve potrebno za najbolji regenerator.

Potrebna vam je maska za kosu koju možete da kupite u bilo kojoj prodavnici te šampon koji inače koristite. Osim šampona i maske ili balzama za regenerator vam treba jabukovo sirće i žumance te malo maslinovog ulja. Uzmite sve potrebne sastojke i dobro ih promešajte u posebnoj posudi. Važno je samo da vam nije ostalo belanjka i da ste dodali samo žumance.

Kosa mora da bude mokra dok nanosite regenerator. Možete da ga držite do 30 minuta i nakon toga isperete. Ovaj tretman uradite svaki put kada perete kosu, a posle mesec dana možete da malo proredite. Vrlo brzo ćete da primetite lepe promene na svojoj kosi.

Autor: Sanja, Foto: Trifonov Igor/Shutterstock

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*