Ðorde Gogov biografija

Đorđe Gogov je srpski pevač, televizijska ličnost i muzičar koji je svoj put prema zvezdama počeo u šou „Operacija Trijumf“, našoj verziji svetski slavnog šoa „Akademija“. Posle takmičenja neko je vreme bio član „OT Benda“ s kojim je na takmičenju za pesmu Evrovizije osvojio drugo mesto.

đorđe gogov

Đorđe Gogov je pevač rođen 5. septembra 1988. godine u mestu Dimitrovgrad. Đorđe je pre nego šta se počeo baviti muzikom i pevanjem bio sportista koji se takmičio u skokovima u vis. Zbog toga šta nije imao uslova za treninge morao je da odustane od ove karijere i započne sa nečim drugim.

Na Operaciji Trijumf bio je jedan od 16 takmičara koji je osim publike privukao pozornost i žirija, koji je oduševio svojim načinom izvođenja pesama od velikih umetnika sa ovih prostora, ali i šire. Mnogo je puta priznao kako se divi umetnicima kao što su Gibonni, Leni Kravic i mnogi drugi…

Posle završetka šoa Đorđe je zajedno sa Nikolom Paunovićem, Nikolom Sarićem i Vukašinom Brajićem osnovao bend „OT“ . Bend je zajedno sa ostalim takmičarima imao dva rasprodata koncerta u Sava Centru.

Nakon benda Đorđe je krenuo svojim putem, a iza njega je pesma kao solo izvođač, „Ovu noć“ dok je sa bendom imao nekoliko hitova: „Strpi se još malo“, „Blagoslov za kraj“, „TBA“, „Zaboravi“…

Autor: Sanja, Foto: Printscreen

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*