Đorđe Pavlov

Đorđe Pavlov, poznat kao Đorđe Kortina, je srpski maneken i ugostitelj. U manekenske vode je ušao slučajno, a u ugostiteljske namerno kad je odbio da radi u jednoj pravnoj firmi iako je diplomirao pravo. Danas kaže da malo žali jer se nikad nije bavio pravom. Kao maneken je bio jedan od najpoznatiji na području bivše Jugoslavije i nosio je revije i u inostranstvu. Živi sa svojom porodicom u Beogradu i vodi dva poznata restorana.

Obrazovanje

Đorđe ima uspešnu manekensku karijeru i uronio je u ugostiteljske vode, ali u stvarnosti je studirao pravo. Odbio je stažirati u jednoj firmi kako bi se mogao baviti ugostiteljstvom.

Privatni život

Đorđe je rođen 22.8.1950 godine u Beogradu u jednoj službeničkoj, dobrostojećoj porodici. Otac mu je bio predsednik uspešne trgovačke firme.

Poznat je pod nadimkom Đorđe Kortina, zbog automobila koji je vozio u mladosti.

Đorđe se ženio dva puta. Iz prvog braka ima ćerku Milu, koja mu je već podarila unuka, a po drugi put je ušao u brak 1996. i iz tog braka ima sina Aleksu.

Posao 

Đorđe Pavlov, poznatiji kao Đorđe Kortina, na modnu pistu je zakoračio sa 19 godina u 1969. godini i njegov ulazak u svet mode je bio sasvim slučajan. U vreme kad je postao maneken zanimala ga je samo zabava i žene i išao je na modne revije gde je mogao to i naći. Upoznao je Maju Štajner, jednu od najboljih manekenki, i ona ga je uvela u svet mode kad ga je povezala s Aleksandrom Joksimovićem. Prošao je kasting i modni šou, tako se svideo kreatoru Joksimoviću i fotografu Tomislavu Peterneku. Nosio je revije za domaće i strane brendove.

Prestao je profesionalno da se bavi manekenstvom sa 35 godina, ali nije mogao reći zbogom pisti. Dva puta godišnje prošeta pistom za jedan italijanski brend u sklopu njihove jesenske i proletnje kolekcije. Iako je dobro zarađivao od manekenstva, nema ušteđevine jer novac je potreban, ali nije presudan za sreću.

Uz manekensku karijeru, s diplomom sa Pravnog fakulteta u rukama, Kortina se okrenuo ugostiteljstvu. Počeo je otvarati kafiće, klubove i restorane. On je druga generacija ugostitelja u svojoj porodici. Nasledio je od bake i dede kafić u Inđiji i odlučio ga je preurediti. Kafić je postao senzacija u tadašnjoj Jugoslaviji jer je bio 15 godina ispred svih kafića, što se tiče uređenja. Nakon godinu dana rada u Inđiji dobio je šansu da preseli svoj posao u Beograd, što mu je i odgovaralo.

U Beogradu je otvorio italijanski restoran Kortina 2 koji je bio toliko popularan da su se znali praviti redovi ispred restorana jer su svi hteli ući unutra.

Od tad do danas otvorio je i zatvorio mnogo restorana i kafića poput Slasta i Del Mar. Imao je 9 lokala u 28 godina. Najviše je vezan za Skadarliju gde trenutno vodi restorane Zlatni Bokal i Kapetan Koča.

Najveća dostignuća

Kortina se šetao domaćim i stranim modnim pistama i ostao je zapamćen kao jedan od najpoželjnijih muškaraca u Srbiji. U ugostiteljskom obrtu je redjao silne uspehe. Otvorio je prvi španski restoran u Beogradu „Del Mar“, a u njegovom prvom kafiću „Kortina“ nastupale su i zvezde poput Josipe Lisac i Doris Dragović.

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*