Doris Dragović biografija

Doris Dragović je priznata umetnica, pevačica i kantautorica iz Hrvatske. U svojoj bogatoj karijeri je napravila mnogo toga, pa je tako predstavljala Jugoslaviju na Evrosongu sa pesmom „Željo moja“.

doris dragović

Doris Dragović je rođena kao Dorotea Dragović 16. Aprila 1961. godine u Splitu. Još je kao dete pokazivala veliku ljubav prema muzici. Karijeru u pevanju je počela tokom 80-ih godina dvadesetog veka kada su na nju najviše uticaja imali Gabi Novak, Tereza Kesovija i Arsen Dedić.  Karijeru je počela kao član benda, tada je najpoznatiji singl bila pesma „Hajde da se mazimo“.

Prvi veliki momenat u njenoj karijeri je bio kada je učestvovala na Evrosongu kada je završila na 11 mestu sa 49 bodova. Zahvaljujući Evrosongu Doris je postala jedna od najpoznatijih pop pevačica u Jugoslaviji. Na poznatom takmičenju je učestvovala ponovno 1999. godine sa pesmom „Marija Magdalena“, koju je napisao Tonči Huljić.

Doris je ostvarila odličan rezultat kada je osvojila četvrto mesto u Jerusalemu sa 118 bodova. Njen nastup je bio mnogima interesantan jer je uključivao i uklanjanje nešto od njene odeće. Nastup Doris je ostao zapamćen kao najbolji rezultat koji je Hrvatska imala na takmičenju za pesmu Evrope.

Od 1990. godine u braku je sa bivšim vaterpolistom Mariom Budimirom sa kojim ima sina Bornu rođen 1990. godine. Doris ima mnogo hitova kao što su: „Tužna je noć“, „Baklje Ivanjske“, „Pjevaj srce moje“, „Tvoja u duši“, „Malo mi za sriću treba“…

Autor: Sanja, Foto: Screenshot Youtube

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*