Dragan Bjelogrlić biografija

Dragan Bjelogrlić je srpski glumac, producent i scenarista koji se prvi put pred kamerama pojavio kada je imao samo 15 godina i to u filmu „Boško Buha“ tumačeći Savu Jovanovića Sirogojnu. Za svoj je rad dosada mnogo puta bio nagrađivan na inostranim i domaćim festivalima.

dragan bjelogrlić

Glumac Dragan je rođen 10. oktobra 1963. godine u mestu Opovo, a već posle dve godine zajedno sa porodicom odlazi u Beograd gde je završio osnovnu i srednju školu. Diplomirao je na Dramskim umetnostima 1989. godine. Osim Boška Buhe mnogima je ostao poznat zbog svoje role u poznatoj seriji „Bolji život“. Tamo je glumio Slobodana Popadića.

Posle te uloge usledile su one u filmovima „Lepa sela lepo gore“, „Pun mesec nad Beogradom“, „Crni bombarder“ i serija „Zaboravljeni“. Osim što je poznat kao glumac Dragan se oprobao i kao režiser za film i seriju „Montevideo, bog te video“. Upravo je taj film izabran za srpskog predstavnika Oskara.

Zlatna mimoza je još jedna nagrada koju je dobio zbog svoje role u filmu „Lepa sela lepo gore“ na festivalu filma u Herceg Novom. Usledila je Zlatna Arena za scenarij „Montevideo, bog te video“. Nagradu Povelja dobio je za mušku ulogu u filmu „Dr Rej i Đavoli.“ Igrao je u više od 40 filmova i to preko 20 pozorišnih predstava i TV serija.

Autor: Sanja, Foto: cobrafilm.com

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*