Dragan Nikolić biografija

Dragan Nikolić je glumac koji je glumio u mnogo filmova i predstava. Njegove najznačanije uloge su one u filmovima kao što je „Ko to tamo peva“, „Nacionalna klasa“, „Otpisani“… U dramskom pozorištu u Beogradu je odigrao mnoge predstave, a puno je puta bio i nagrađivan.

dragan nikolić

Dragan Nikolić je rođen 20. jula 1943. godine u Beogradu. Posle završetka srednje škole upisao je i završio Akademiju za pozorište, film, radio i televiziju. Prvu ulogu je imao 1964. godine u filmu „Pravo stanje stvari“.

Prva veća uloga usledila je u filmu „Kad budem mrtav i beo“ za koju je nagrađen na festivalu u Puli. Sa svakom ulogom je sve više sazrevao i tako 1985. godine dobio Oktobarsku nagradu grada Beograda za svoju sposobnost da na najbolji način odglumi role koje su mu dane.

Usledilo je i nekoliko uloga za serije, pa se tako mnogo svideo najmlađima ulogom Prlete u seriji „Otpisani“ te u „Povratku otpisanih“. Istakao se u još jednoj seriji gde je glumio zajedno sa suprugom Milenom Dravić, „Obraz u obraz“.

Koliko vredi kao glumac dokazuje i nagrada koju je dobio za životno delo, „Pavle Vuisić“. Osim glumom Dragan se oprobao i poslom voditelja pa je tako počeo da vodi šou na televiziji Pink. Radi se o svetskom kvizu „Multimilioner“.

Autor: Sanja, Foto: Screenshot Youtube

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*