Dragana Mirković biografija

Dragana Mirković je jedna od najvećih folk zvezda na području cele bivše Jugoslavije koja još uvek ne namerava da stane. Iza sebe ima bogatu karijeru i mnogo obožavaoca koji ne mogu da dočekaju njene nove pesme.

dragana mirković

Pevačica je rođena 18. januara 1968. godine u mestu Kasidol kod Požarevca. Odrasla je u velikoj porodici od šest članova, a mnogo je puta priznala kako je zahvalna na poštenju koje je ponela iz svoje porodice i koje smatra jednim od najvećih vrednosti u životu.

Ljubav prema muzici je rano otkrila, a iako je prvo više volela zabavnu muziku, narodnu je zavolela tek uz deku Dragutina koji je svirao harmoniku. Njezin veliki talenat je brzo primećen jer je učestvujući na mnogim takmičenjima privukla pažnju važnih i uticajnih ljudi koji su joj ponudili da snimi ploču.

Prvi album je objavila 1984. godine, a posle toga je objavljivala po jedan album sve osim 1998. godine. Posle 2000. godine je usledila kratka pauza koje je trajala sve do 2004. godine.

Dragana je u braku sa biznismenom Tonijem Bijelićem sa kojim ima ćerku Manuelu i sina Marka. Dragana poseduje i TV stanicu DM SAT. Zajedno sa Lepom Brenom i Cecom se smatra jednom od najvećih zvezda koje su pevale 90-ih godina. Njezine pesme su: „Bilo čija“, „Bog zna“, „Bagrem“, „Cvet ljubavi“, „Cvete moj“…

Autor: Sanja, Foto: Facebook

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*