Biografije po abecedi: A, B, C, Č, Ć, D, Dž, Đ, E, F, G, H, I, J, K, L, Lj, M, N, Nj, O, P, R, S, Š, T, U, V, Z, Ž

Dragana Mirković biografija

Dragana Mirković je jedna od najvećih folk zvezda na području cele bivše Jugoslavije koja još uvek ne namerava da stane. Iza sebe ima bogatu karijeru i mnogo obožavaoca koji ne mogu da dočekaju njene nove pesme.

dragana mirković

Pevačica je rođena 18. januara 1968. godine u mestu Kasidol kod Požarevca. Odrasla je u velikoj porodici od šest članova, a mnogo je puta priznala kako je zahvalna na poštenju koje je ponela iz svoje porodice i koje smatra jednim od najvećih vrednosti u životu.

Ljubav prema muzici je rano otkrila, a iako je prvo više volela zabavnu muziku, narodnu je zavolela tek uz deku Dragutina koji je svirao harmoniku. Njezin veliki talenat je brzo primećen jer je učestvujući na mnogim takmičenjima privukla pažnju važnih i uticajnih ljudi koji su joj ponudili da snimi ploču.

Prvi album je objavila 1984. godine, a posle toga je objavljivala po jedan album sve osim 1998. godine. Posle 2000. godine je usledila kratka pauza koje je trajala sve do 2004. godine.

Dragana je u braku sa biznismenom Tonijem Bijelićem sa kojim ima ćerku Manuelu i sina Marka. Dragana poseduje i TV stanicu DM SAT. Zajedno sa Lepom Brenom i Cecom se smatra jednom od najvećih zvezda koje su pevale 90-ih godina. Njezine pesme su: “Bilo čija”, “Bog zna”, “Bagrem”, “Cvet ljubavi”, “Cvete moj”…

Autor: Sanja, Foto: Facebook

Comments

  1. ragan mirkovic super izgleda sa obzirom da ima 45 god …………………………………..

  2. draginja says:

    jako je lepa kao neka seka volim njene pesme zato sto su vesele

Komentiraj

*