Dubravka Drakić Vukotić Biografija

Dubravka Drakić je rođena 25. juna 1976. godine u Podgorici, kao Dubravka Vukotić. Ona je glumica i direktorica Gradskog pozorišta iz Podgorice. U rodnom gradu završila je osnovnu i srednju školu, a 1999. godine diplomirala je na Fakultetu dramskih umetnosti na Cetinju, u klasi profesora Bore Stjepanovića. Javnosti je mnogo poznatija po ulozi Olge Radmilović u seriji Budva na pjenu od mora.

Od malena ju je interesovala gluma, a svoju ljubav pretočila je u profesiju, igrajući na scenama širom Crne Gore još od 1996. godine u projektima podgoričkog Gradskog pozorišta, Crnogorskog narodnog pozorišta i Centra za kulturu iz Tivta. Brojne nagrade koje je dobila uglavnom su vezane za uloge koje je ostvarila u predstavama za najmlađe, poput Crvenkape i Julije i Romea. U proteklih desetak godina glumila je još i u mnogim TV dramama, serijama, dokumentarnim i zabavnim programima, kao i u crnogorskim filmovima.

Već više od deset godina je angažovana na cetinjskom FDU, gde je od studenta demonstratora nekada, danas već saradnik, asistent i predavač na predmetima Gluma, Govor i Rad sa glumcem. Od aprila 2008. godine imenovana za direktoricu Gradskog pozorišta u Podgorici. Sa dvoje dece i suprugom i dalje živi u Podgorici.

Dubravka Drakić Vukotić

Dubravka Drakić Vukotić

Izvor i foto: WP, IMDB, talentscasting.com, portalanalitika.me

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*