Dušan Svilar biografija

Dušan Svilar je još jedna pevačka zvezda koja je pokazala da ima veliki talenat i to kada je 15. septmebra 2007. godine pobedio na takmičenju „Zvezde Granda“ kao najmlađi učesnik. Prvi koncert kao pevač koji je samostalno nastupio održao je na Gradskom trgu u Subotici u znak zahvalnosti svojim sugrađanima na iskrenoj podršci.

dušan svilar

Dušan Svilar je rođen 19. juna 1990 godine u Subotici. Odrastao je u porodici muzičara, deda mu je bio Solo Pevač, otac gitarista, majka horista, brat Nikola svira harmoniku dok Danilo klavir. Muzikom se počeo baviti još u detinjstvu. Klavir je počeo da uči kada je imao samo 7 godina.

U početku kada je prvi put počeo da peva i kada je otkrio kako je pevanje velika ljubav, slušao je isključivo talijanske pesme. Muzička karijera Dušana je počela kada je imao samo 9 godina i kada se pojavio na takmičenju „3K dur“. Prvi put je nastupao javno na festivalu na dan zaljubljenih u Subotici, a pesmu koju je izveo je komponovao Kornelije Kovač.

Trijumfovao je ispred šest konkurenata dobivši preko 350.000 od ukupnih 1.300.000 SMS glasova. Prvi album Svilara bio je u tipičnom stilu izvođača Grand produkcije, međutim, drugi studijski album je dosta progresivniji od prvog i uopšte nema folka u sebi. Ovaj priznati mladi pevač objavio je nekoliko odličnih pesama kao što su: „Reč po reč“, „Foto model“, „Miris dunje“, „Više se ne može“…

Autor: Sanja. Foto: www.dusansvilar.com

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*