Džej Ramadanovski biografija

Džej Ramadanovski je poznati pevač koji je u svojoj karijeri imao mnogo uspešnih i posećenih koncerata kao i onaj veliki u beogradskoj Areni u maju 2010. godine. Džej je pevač romske nacionalnosti, a koji se posla susreta sa Marinom Tucaković odlučio na ozbiljnu pevačku karijeru.

džej ramadanovski

Džej Ramadanovski je rođen 29. sprila 1964. godine u Beogradu. Rođen je u porodici sa mnogo članova, Barije Ramadanovski i Mazlama kao jedino muško dete. Posle razvoda roditelja neko vreme živi sa bakom po majci, a da bi zbog sklonosti prema delinkvenciji vreme do punoljetnosti proveo po domovima za vaspitanje dece.

Već je kao tinejdžer počeo da peva po beogradskim klubovima gde su ga zapazili Marina Tucaković i njen suprug Aleksandar Radulovic Futa. To je bio početak njegove pevačke karijere kada je prvi nastup imao na „Mesam“ festivalu 1988. godine gde je osvojio drugo mesto te naklonost publike i žirija.

Godine 1991. objavljuje album „Ugasila si me“ koji mu donosi veliku popularnost. Pojavio se i u filmu Lepe Brene „Hajde da se volimo 2“ gdje je pevao svoju pesmu. Na Grand festival 2008. godine je osvojio drugo mesto zahvaljujući pesmi „Imati pa nemati“.

Iza sebe ima mnogo albuma s dobrim pesmama poput: „Ljubio sam nisam znao“ (1988), „Jedan, dva“ (1989), „Blago onom ko rano poludi“ (1992), „Rađaj sinove“ (1993), „Upalite zamnom sveće“ (1996), „Oprosti majko“ (1998), „Vozi, vozi“ (2003) itd.

Autor: Sanja, Foto: Twitter

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*