Dženifer Lav Hjuit Biografija

Dženifer Lav Hjuit (Jennifer Love Hewitt) je američka glumica i pevačica rođena u Wakou, 21. februara 1979. godine kao dete Danijela Hjuita i Patricije Mej Šip. Otac joj je bio tehnički stručnjak italijanskog porekla, a majka joj je nemačkog porekla. Nakon što su joj se roditelji razveli, majka ju je odgojila sama i nju i njenog brata Toda Hjuita. Neobično srednje ime „Love“ (Ljubav) je dobila od majke po najboljoj prijateljici sa fakulteta. Slavu je stekla ulogama u televizijskim serijama kao što su Za istim stolom i Šaptačica duhovima, da bi kasnije razvila karijeru i na filmu.

Dženifer se u ranoj mladosti zainteresovala za muziku, pa je već sa tri godine sa pesmo The Greatest Love of All učestvovala na jednom takmičenju. Sa pet godina je već znala tap ples i balet, sa devet je postala članica Texas Show Team grupe, a godinu dana kasnije se na preporuku izviđača za telente preselila u Los Anđeles, kako bi postala glumica i pevačica.

Nakon preseljenja u Los Anđeles, Dženifer se pojavila u više od dvadeset TV reklama. Svoju prvu ulogu kao dečja glumica je imala u emisiji Kids Incorporated, koja je emitovana na Dizni kanalu od 1989. do 1991. godine. Glumila je i ćerku glumca Pirsa Brosnana u pilot epizodi za nikad ostvarenu seriju Running Wilde, kao i druge uloge u serijama Shaky Ground, Byrds of Paradise i McKenna. Veću slavu je stekla tek kao tinejdžerka Sara Rivs u seriji Za istim stolom 1996. godine, a istu ulogu nastavila je u spin-offu Vrijeme tvog života, no ta je serija otkazana nakon samo pola sezone.

Paralelno je razvijala i filmsku karijeru. Debitovala je u filmu Munchie 1992. godine, ali je puno zapaženija bila u horor filmu Znam šta ste radili prošlog leta 1997. godine, te u njegovom nastavku. Godine 2001. je glumila u satiri Srcolomke, u kojoj su joj filmski partneri bili Sigurni Viver i Džin Hekman. Navodno je bila u pregovorima da glumi Pejdž u naučno fantastičnoj seriji Čarobnice, ali nije prihvatila ulogu. Posebno zapaženu ulogu je ostvarila u TV seriji Priča o Odri Hepburn u kojoj je tumačila ulogu slavne glumice, a 2000. je prozvana najpopularnijom glumicom na televiziji.

Iako je njen film The Tuxedo propao, stekla je veliku popularnost naučno fantastičnom serijom Šaptačica duhovima 2005. godine, čiju je svaku epizodu gledalo i do 10 milijuna gledaoca u Americi, a glumila je i u dva hit filma snimljena po stripu Garfield. Također, snima i muzičke albume koji imaju umeren uspeh po Evropi i u Americi. Za 2008. je najavila nastup u filmu She Had Brains, a Body, and the Ability to Make Men Love Her, po stvarnim događajima o prostitucijskom skandalu u koji su bile umešane mnoge slavne ličnosti.

Bila je u vezi s pevačem Džonom Majerom, a trenutno je s glumcem Rosom MekKalom. Godine 2001. je nastupila u muzičkom spotu Hero, u kojem je pevao i Enrike Iglesijas. Dženifer obožave pse. Bila je i u pregovorima za ulogu u filmu Lolita. Stalno je negirala vesti da je bila na operaciji grudi. Jednom prilikom je čak dala jednoj novinarki da sama proveri kako je njeno poprsje pravo. Daje znatne donacije humanitarnim udruženjma. Visoka je 159 cm.

Jennifer Love Hewitt

Jennifer Love Hewitt

Izvor i foto: WP

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*