Džulija Roberts Biografija

Džulija Roberts (Julia Roberts) je rođena 28. oktobra 1967. godine. Suprog joj je Danijel Moder, a ima dece blizance po imenima Hejzel Patriša i Fin Volter, i Henri Danijel. Glumila je u više od 40 filmova, osvojila je Oskara i tri Zlatna globusa. Ona je američka filmska glumica i bivši model. Filmsku slavu je stekla filmom Zgodna žena u kome je igrala sa Ričardom Girom. Rođena u Smerni (SAD). Roditelji su joj se razveli, a njena majka se udaje za Majkla Moutsa. Kada je imala deset godina otac joj umire od raka. Ima starijeg brata Erika, koji je takođe glumac. Kao dete želela je da postane veterinar, ali nakon kratkog studiranja u rodnom gradu odlazi u Njujork da se bavi glumom. Svoju prvu ulogu dobija u filmu Blood Red u kome je igrala sa svojim bratom Erikom. Ta njena uloga je bila veoma mala, jer je u filmu izgovorila tek nekoliko reči.

Nakon nekoliko godina igra u filmu Mystic Pizza u kome skreće na sebe pažnju fimske javnosti. Posle tog filma dobija sporednu ulogu u filmu Steel Magnolias, za koji je nominovana za Oskara kao najbolja sporedna glumica. Svetsku slavu stiče sa filmom Zgodna žena u kome je igrala sa poznatim glumcem Ričardom Girom. Za ulogu u ovom filmu je nominovana za Oskara kao najbolja glavna glumica.

Kasnije igra u poznatim filmovima kao što su: Dosije pelikan, Venčanje mog najboljeg prijatelja, Ja u ljubav verujem, Erin Brokovič (nagrađena Oskarom kao najbolja glavna glumica). Njen privatni život je veoma zanimljiv. Godine 1993. otkazala je venčanje s glumcem Kiferom Saterlendom i udala se za deset godina starijeg kantri pevača Lajla Lavita. Od njega se razvela posle samo godinu dana braka. Posle njega je bila u vezi sa Metjuom Perijem, Bendžaminom Bretom, Danijelom Dej Luisom i Džejsonom Patrikom. Posle dugog niza zaljubljivanja i raskida, Džulija je 2001. godine pronašla čoveka svog života. To je bio Danijel Moder. Par se upoznao na snimanju filma Meksikanac kome je prisustvovala i bivša Danijelova supruga Vera, filmski šminker. Romansa je započela prilično bizarnim dijalogom između Džulije i Vere. „Muž ti je baš sladak. Smem li da ga pozajmim?“ – pitala je Džulija, kojoj je kamerman zapao za oko. „Da, ali samo ako ćeš da ga vratiš u ispravnom stanju“ – našalila se Vera. „Nema problema, opraću ga i očešljati“ – odgovorila je Džulija. „Pozajmljivanje“ se pretvorilo u ozbiljnu vezu, pa su Džulija i Danijel poželeli da se venčaju.

Venčali su se jula 2002. godine. U drugom stanju sa blizancima je ostala 2004. godine, a porodila se u novembru iste godine, u svojoj 37. godini. Dvojajčani blizanci nazvani su Hejzel Patriša i Fineus Volter. U julu mesecu 2007. godine rodila je i svoje treće dete, dečaka kome je ime dala Henri Danijel. Ona je i poznata kao najbolje plaćena glumica sa 20 miliona dolara po filmu.

Džulija Roberts

Džulija Roberts

Izvor i foto: WP, pulsonline.com

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*