Ekrem Jevrić Biografija

Ekrem Jevrić je rođen 25. oktobra 1961. godine u Plavu, Crnoj Gori. Oženio se 1985. godine i sa svojom suprugom Igbalom ima četiri sina:  Enisa, Nemrina, Hajrudina i Berata.  Pre nego što je postao poznat radio je kao taksista, fizički radnik, radnik na izoliranju cevi i još mnogo drugih poslova. Proslavio se pesmom „Kuća poso“ i postao svojevrsna youtube ikona. Njegov hit „Kuća, poso“ ima preko 5.500.000 pregleda na youtube-u. Takođe  je napravio photoshot za D&G gde je glumio krojača za šta je kako kaže plaćen 1000$. Bio je učesnik  treće sezone Farme. Gledamo ga ponovo u Farmi 4.

Suprugu Igbalu upoznao je na stari, tradicionalan način preko sestre koja ga je pozvala “na viđenje” gde se istog momenta zaljubio. Oženio se Igbalom 1985. godine i sa njom ima četiri sina: Enisa, Nemrina, Hajrudina i Berata. Godinu dana nakon rođenja najstarijeg sina Enisa, Ekrem Jevrić odlučuje da ispuni poslednju očevu želju i zajedno sa porodicom odlučuje da se preseli u Sjedinjene Američke Države, u potrazi za boljim životom.

Tamo žive pune dvadeset dve godine.
Pre nego što postaje poznat Gospoda Ekrem Jevrić, nakon sto je dobro savladao engleski jezik, počinje je da radi kao fizički radnik, pa onda taksista i još mnogo drugih poslova. Ipak, pravo uhlebljenje i dobar posao pronašao je na poslovima izolacije cevi za vodu i grejanje („Cower pipe isolations“), čime se bavi i danas. Dobar posao je omogućio da njegova supruga nesmetano podiže decu. Često sa suprugom Igbalom na vikend poseti neke druge Američke države, a omiljena im je Pensilvanija zbog prirodnih lepota.

Gospoda Ekrem Jevrić preko noći je postao internet senzacija, a o njegovoj popularnosti pisao je čak i britanski “Independent”. New York mediji su proglasili balkanskim Boratom, a Independent mu kao jednu od zasluga pripisuje i to da je svojim hitom ujedinio narode bivše Jugoslavije. Britanske novine opisuju i kako je šljaker iz crnogorskog Plava dočekan kao kralj kada se po prvi put od početka rata iz 90-ih vratio u domovinu. Na prostoru bivše Jugoslavije zvezda je, piše Independent, stekla status pravog celebrityja. O njemu raspravljaju muzički kritičari te ga pozivaju da peva na brojnim venčanjima. Ekrem je tražen i po američkim klubovima, pogotovo u gradovima gde ima puno iseljenika sa ovih prostora gde sa večnim sunčanim naočarima na nosu zabavlja publiku. Video klipovi sa tih večeri takođe su na YouTube-u postigli višemilionsku gledanost, a kada Ekrema pitate zašto je postao toliko popularan, on kaže: „Ljudi su očito prepoznali da pjevam čistu istinu“, piše Independent.

U Americi je nastavio pevačku karijeru, a na njegovim nastupima lokali su uvek puni. 2002. godine objavljuje prvi album “Igbala, Igbala, srce si mi dala”.  Njegov hit “Kuća, poso”  ima preko 11 000 000 pregleda, čime je postao svojevrsna YouTube ikona.

 

 

 

Poznati.info/ekrem-jevric.rs

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*