Elena Risteska biografija

Elena Risteska je makedonska pevačica i tekstopisac koja je predstavljala Makedoniju 2006. godine na Evroviziji sa pesmom „Ninanajna“. Elena je završila na 12. mestu i bilo je to jedno od najvećih uspeha za Makedoniju na takmičenju za najbolju pesmu Evrope.

elena risteska

Elena Risteska je rođena 27. aprila 1986. godine u Skoplju u Makedoniji nekada Jugoslaviji. Interesovanje za muziku je pokazala već u ranoj fazi detinjstva, a ljubav prema muzici je nasledila od svoje majke Dese. Ali osim muzike Elena je imala i druge hobije koji su je činili srećnom.

Godine 1994. pridružila se klubu „Koćo Racin“. Radi se o poznatom klubu za folklor i pesme. Elena je često učestvovala u raznim školskim aktivnostima, a pevala je u šou „Mladi imitatori“ i već je tada bila članom dramskog kluba.

Njezin debi na televiziji bio je 1996. godine u šou sa karaokama kada je pevala pesmu „Flamingo“. U to je vreme rešila da studira francuski i engleski jezik, a počela je da peva u školskom horu. Bila je i u Bugarskoj kao deo folklornog društva. Godine 1998. učestvovala je na mnogim takmičenjima i osvajala razne nagrade.

Prva njena pesma koja je ujedno bila veliki hit zvala se „Druga stvar“ ili „Ona drugoto“. Zahvaljujući tome prvi album je prošao odlično ne samo u Makedoniji nego i šire. Njezine pesme su nekoliko puta emitovane na MTV Adria, a popularnost joj i dalje raste.

Autor: Sanja, Foto: Facebook

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*