Eva Herzigova biografija

Eva Herzigova poznati je češki supermodel koja nakon što je pobedila na izboru za mis u Čehoslovačkoj 1989. godine započinje svoju karijeru supermodela sa samo 16 godina života. Mnogo je puta izjavila kako je zahvalna svojim roditeljima i ostatku porodice koji su je naučili da vrednuje svoj rad i bude prizemna.

eva herzigova

Eva Herzigova rođena je 10. marta 1973. godine u mestu Lavinovu, planinskom selu u severnoj Češkoj. Njena majka je bila sekretarica, a otac električar. Eva ima i sestru za koju kaže da je isto tako velika lepotica, a možda i veća od nje.

Eva se i danas čudi kako je uspela da postane manekenka, a ne njena sestra koja nije htela da učestvuje na izboru lepotica u Pragu na kojem je Eva bila zapažena. Šest meseci nakon nadmetanja lepotica, Eva odlazi u Pariz gdje započinje njena modna priča.

Prvi momenat kada se pojavila izgledala je seksi i bujno, a plenila je pažnju svojim oblinama i bujnim grudima, zbog čega je postala zaštitni znak poznatih ženskih grudnjaka „Vondenbra“.

Mnogi su je doživljavali kao hodajuće poprsje, a onda joj je to sve dojadilo i 2002. godine odlučela je da smršavi, uklapajući se u opšti trend mršavih i anoreksičnih manekenki. Kada su je videli u novom izdanju, mnogi su se zapitali gde je nestala Eva.

Eva Herzigova je mnogo više od modela. Njezine zavodljive oči, platinasta kosa i zavodljive obline dovele su je do simbola „seks boginje“. Visoka je 180 cm, a za nekoliko je časopisa izjavila kako je u mladosti htela da postane glumicom poput njenog velikog uzora Marylin Monroe.

Mnogi fotogradi priznali su kako se Eva najbolje snalazi ispred kamera. Ona je žena koja ume da pozira i prenese na fotografiju ono što se od nje traži.

Autor: Sanja, Foto: Shutterstock

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*