Ex YU Evrovizija: Hrvati i Slovenci izvisili! (Video)

Nina Badrić nije uspela da prekine hrvatski crni niz neulaska u finale „Evrovizije“. Bez finala i Slovenija, kojoj je pesmu napisao Vladimir Grajić Graja

Osim predstavnika Srbije Željka Joksimovića , u drugoj polufinalnoj večeri „Evrovizije“ nastupile su još četiri zemlje bivše SFR Jugoslavije: Makedonija, Slovenija, Hrvatska i Bosna i Hercegovina. U finale su se pored nas plasirale Makedonija i Bosna i Hercegovina, a takmičenje su završile Hrvatska i Slovenija, za koju je kompoziciju napisao Vladimir Grajić Graja.

Ipak, svi su zaslužili veliku pohvalu, jer su pevali na maternjim jezicima, za razliku od većine drugih zemalja čije su pesme uglavnom bile na engleskom.

Posle našeg pevača nastupila je Kaliopi, koja je na svoj prepoznatljivo snažan način otpevala numeru „Crno-Belo“. Kao i Željkov tim, makedonski predstavnici su pretežno bili u crnim kreacijama.

Deveta po redu, svoju numeru izvela Eva Boto. Kao i većina predstavnika bivše zemlje, svoju kompoziciju „Verjamem“ otpevala je na maternjem jeziku.

Posle Eve, nastupila je Nina Badrić sa pesmom „Nebo“. Hrvatski nastup je bio elegantan, a Nina je imala “podršku” pratećih vokala.

I na kraju, što se tiče bivše Jugoslavije, završila je Maja Sar, predstavnica Bosne i Hercegovine. Plavokosa pevačica je svoju kompozicju „Korake ti znam“ mahom izvela za klavirom.

Pre dva dana se predstavio i Rambo Amadeus, koji se nije plasirao u finale 26. maja. Predstavnik Crne Gore se na svoj način zahvalio publici koja ga je bodrila u Azerbejdžanu.

(Telegraf.rs / Foto: eurovision.tv)

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*