Eymeric Francois otvara Serbia Fashion Week u Novom Sadu

Od 31. oktobra do 2. novembra u Novom Sadu biće održan prvi Serbia Fashion Week -prvi zvanični internacionalni festival umetnosti, mode i dizajna, sa ciljem da doprinese razvoju kulture i privrede u našoj zemlji, ali i da poveže domaću modnu scenu i industriju sa tržištima u Evropi i svetu.

Srpska nedelja mode biće podeljena na dve tematske celine – Visoka moda i Urbana moda. Revijom u Skupštini Vojvodine , 31. oktobra otvoriće je poznati francuski dizajner visoke mode Eymeric Francois. Inače, svojevrsni mentor prvog Serbia Fashion Week-a je Marcellous L. Jones, vlasnik Fashion Insider TV i direktor jedne od najznačajnih kompanija za modnu kritiku iz Pariza.

U skladu sa preporukama Saveta Evropske unije i statusa Republike Srbije kao kandidata za člana EU, Nacionalna komora za modu Srbije dobila je odobrenje posle glasanja svih zemalja članica, bez ijednog glasa protiv, i tako postala 23.zemlja članica Evropskog Modnog Saveta.

Autor: G.D., Foto: Kenerf Sim

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*