Frano Lasić biografija

Frano Lasić je slavni glumac i pevač kojeg poznaju svi sa prostora bivše Jugoslavije. U svojoj je karijeri snimio više od 50 filmova i serija u inostranoj i domaćoj produkciji. Osim glume Frano je imao zapaženu karijeru i u muzici.

frano lasić

Rođen je 12. novembra 1954. godine u Rijeci, a velik deo svog života je živio u Dubrovniku gde je diplomirao strojarstvo. Još dok je išao u srednju školu pokazao je veliki interes za glumu, a posle toga je nastupao u pozorištu „Marin Držić“.

Prvi film „Okupacija u 26 slika“ snimio je 1978. godine, posle čega je rešio da se ipak treba baviti glumom jer je to njegova velika ljubav. Godine 1983. odlazi u Ameriku gde je u sedam godina završio glumu i produkciju. Nakon Amerike nastavlja živeti u Beču i Engleskoj.

Pored glumačke karijere ostvario je i zavidnu glazbenu karijeru kada je 1983. godine rešio da nastupa na Festivalu zabavne glazbe u Splitu sa pesmom „Zagrljeni“ autora Đele Jusića. Ta je pesma postala veliki hit, pesma „Volim te budalo mala“ pobednik je Zagrebfesta.

Od svih filmova njegova najzapaženija uloga bila je u „Kiklopu“ redatelja Antuna Vrdoljaka, rađen po poznatom romanu Ranka Marinkovića. U filmu je imao rolu intelektualca Melkiora Tresića koji velik dio svog vremena provodi po kafanama razmišljajući o svojoj sudbini zbog Drugog svetskog rata.

Frano Lasić je tri puta bio u braku, a iz prva tri braka ima troje dece. Glumac je veliki zaljubljenik u ronjenje i jedrenje.

Autor: Sanja, Foto: Printscreen

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*