Gagi Đogani

Gagi Đogani, pravim imenom Gazmen Đogaj, jedan je od začetnika dance muzike u Srbiji. Dolazi iz poznate muzičke obitelji koju još čine i Baki B3 i Đole Đogani. Osnivač je jedne od najpopularnijih dance grupa devedesetih, Funky G, koju su činili on i bivša supruga Anabela. Jedno vreme je imao plesnu školu koja je nosila ime Funky G, a koju je kasnije predao kćeri Luni.

Obrazovanje

Gagi je završio samo osnovnu školu.

Privatni život

Rođen je 12.10.1971. godine u Beogradu. Rodio se kao Gazmen Đogaj, a po ulasku u muzičke vode je promenio ime u Gagi Đogani. Odrastao je u mestu Mirijevo, zajedno s četvero braće i sestara. U augustu 1995. godine se oženio Anabelom Bukvom, s kojom je kasnije dobio kćeri Lunu i Ninu.

Nakon Nininog rođenja Gagi i Anabela su upali u bračnu krizu. Nekoliko godina su pokušavali da održe brak, ali Anabela je na kraju zatražila razvod pa su se njihovi putevi razdvojili i privatno i poslovno. Gagi je kasnije potvrdio da je on krivac za propast njihovog braka jer je varao suprugu i bio nasilan.

Njegova starija kćer Luna u javnosti se predstavljala kao modna blogerica, a iako je zbog poznatih roditelja i ona sama odavno poznata javnosti, još veću popularnost stiče učestvovanjem u reality showu „Zadruga“.

2013. godine je na društvenoj mreži Facebook objavio oglas u kojemu traži ženu i nudi „garanciju“ u trajanju od jedne godine. Bio je u vezi s Milenom Mikić koja ga je optužila za nasilje, nakon čega se u medijima pojavila informacija kako ga se brat Đole Đogani odrekao. Gagi je kasnije najavio da će tužiti brata jer ga je nazvao labilnom osobom i rekao da ima psihičkih i finansijskih problema.

Posao

Gagijev uspon kreće 1993. godine, osnivanjem dance grupe Funky G s tadašnjom suprugom Anabelom. Veliki uspeh su postigli već s prvim albumom, a kasnije su usledili albumi „Mi nismo tu“ koji je bio popraćen atraktivnim spotovima, „Hej ti“, „Supersonic“, „Tebi“ i „Dođe mi“. Duo Funky G se na domaćoj muzičkoj sceni ustalio kao jedna od najboljih dance grupa.

2001. godine su objavili album „Napraviću lom“, a nakon toga i albume „Napravi se lud“, „Nedodirljiva“, „Osmi smrtni greh“ i „Funky G“, koji je ujedno bio i poslednji album, snimljen pre nego što je Anabela napustila grupu. Nakon poslovnog, 2009. godine je usledio i privatni razlaz između Gagija i Anabele.

S novom pevačicom Marinom Uzelac objavljen je album „Pali anđeo“, ali posle Anabelinog odlaska, Funky G nikada više nije uspio da povrati staru slavu. Gagi je delomično pokušao da povrati popularnost učestvovanjem u reality showu „Farma“ 2010. godine. 2016. je naveo kako postoji nekoliko razloga zbog kojih želi ući na „Farmu“, a jedan od njih je taj da se ljudima htio predstaviti u pravom svetlu jer ga je javnost nakon razvoda od Anabele doživljavala kao negativca.

2016. godine se ponovno odlučio na učestvovanje u „Farmi“, gde su mu društvo pravili i brat Sani i Natalija iz grupe Trik FX. Međutim, Gagi je diskvalificiran zbog napada na jednu od sudionica showa.

Najveća postignuća

Najveći uspjeh Gagija Đoganija bilo je osnivanje grupe Funky G za čijeg je postojanja on postigao vrhunac karijere.

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*