Goca Božinovska biografija

Gordana „Goca“ Božinovska je srpska pop-folk pevačica sa uspešnom karijerom i mnogo snimljenih pesama te objavljenih albuma kao što su: „Hajde, hajde“, „Još sam jaka“, „Još su jake uspomene moje“, „Moja je nesreća“…

goca božinovska

Goca Božinovska je rođena 16. januara 1965. godine u malom selu Samaila. Osnovnu školu je završila u mestu Kraljevu gde je imala prvi nastup u centru Abrašević. Kada je završila srednju školu seli sa porodicom u Beograd.

Priznala je kako nije rasla u izobilju, mnogo toga nije imala. Majka je bila domaćica, a radio je samo otac. Morala je svaki put kada je htela da gleda televiziju ići u komšiluk. Celo vreme je razmišljala o tome kako će jednog dana lepo živeti kada će napokon da ode iz sela.

O pevanju je maštala još kao dete, a čak je želela da joj Lepa Lukić bude majka i da ju posvoji. Nekoliko puta joj je slala pisma. Kasnije je to priznala pevačici Lepoj. Goca je očito talenat nasledila od svoje majke koja je isto tako lepo pevala, ali kako je to bilo ozloglašeno zanimanje, otac je majci branio da peva.

Prvi veliki momenat u njenoj karijeri bio kada je pevala duet sa Vesnom Zmijanac u kafani „Lipovački cvet“. Njen glas, ali i izgled su tada privukli mnogo pažnje posle čega ju je Šaban Šaulić pozvao da peva s njim.

Godine 1984. je rodila ćerku Jelenu i zbog toga se povukla na neko vreme. Osim Jelene Goca ima sina Mirka i ćerku Zoranu. Posle nekog vremena vratila se pevanju i to pevajući zajedno sa Halidom Muslimovićem.

Autor: Sanja, Foto: Screenshot Yotube

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*