Gordan Kičić biografija

Gordan Kičić je glumac koji iza sebe ima bogatu karijeru i mnogo projekata. Do sada je snimio preko 14 filmova i TV serija, a uloga koja mu je donela najveću popularnost je ona u filmu „Mala noćna muzika“ za koju je dobio mnogo nagrada.

gordan kičić

Gordan Kičić je rođen 5. avgusta 1977. godine u Beogradu, u porodici oca redatelja i majke koja je radila kao advokat. Deda mu je neko vreme radio kao lični lekar za Josipa Broza Tita.

Kada je imao pet godina roditelji su ga upisali u muzičku školu kako bi naučio svirati klavir i violončelo. Ali kako je oduvek bio buntovan dečko odbio je da svira ove instrumente i tražio je gitaru. Kako mu je roditelji nisu hteli kupiti, pozajmio je od rođaka i naučio da svira. Roditelji tada nisu mogli ništa drugo nego da mu kupe gitaru. Neko vreme je imao svoj bend „Kvadrate“.

Iako je upisao srednju školu u Beogradu Gordan je morao da nastavi školovanje u inostranstvu u Moskvi gde mu je majka dobila posao. Nakon Moskve se vratio u Beograd gde je završio Fakultet dramskih umetnosti.

Debitovao je kao devetnaestogodišnjak u filmu „Do koske“, a učestvovao je i u predstavi „Turneja Ateljea 212“. Posle ovih projekata glumio je u filmu „Nebeska udica“ i u seriji „Porodično blago“. Oženjen je suprugom Zoranom sa kojom ima ćerku Sofiju.

Autor: Sanja, Foto: gordankicic.com

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*