Greške kod šminkanja

Već neko vreme niste zadovoljni načinom kako se šminkate? Jeste li možda pomislili da su u pitanju greške koje radite, a da toga niste ni svesni? Vreme je da saznate koje su to greške kod šminkanja kako bi uvek mogli da izgledate lepo.

devojka stavlja senku

Prva greška koju mnoge žene rade je pogrešan odabir tečnog pudera. Veoma je važno da saznate koja je vaša boja kože i pre nego kupite novi puder, probate testere kako bi znali da ste kupili samo najbolje. Malo koja žena ne teži tome da ima porcelansko lice, a za to je potrebno pronaći pravu nijansu pudera.

Puder bi morao da sakrije sve nepravilnosti na licu te da istakne neke delove za koje želite da ih ostali primete. Pogrešno je birati puder tako što ćete da ga isprobate na ruci. Boju pudera birate prema boji vrata jer je taj dio najbliži licu.

Ako vam je koža na vratu svetla, nemojte da birate tamniji puder jer možete da stvorite efekat maske, a to uopšte nije dobro jer ne želite da izgledate kao klovn. Važno je da postignete prirodan izgled.

Ne smete da zaboravite na obrve dok se šminkate. Ako ste završili sa šminkanjem, a zaboravili ste na obrve, to će da izgleda kao da ste ostavili nedovršenu priču. Obrve isto tako morate da naglasite, ali ovde morate biti oprezni.

Obrve moraju počinjati paralelno sa početkom oka tako da najviši deo bude na polovini zjenice. Za naglašavanje obrva koristite četkice koje su uske i zakošene. Kod završetka obrve morate da prislonite četkicu uz kraj obrva kako bi dobili dužinu svojih obrva.

Koristite li bronzer? On se koristi za senčanje lica, za delove koje želite istaknuti ili sakriti. Mnoge žene greše jer ne ne znaju kako se stavlja bronzer. Prilikom kupovine morate da kupite bronzer koji je pet puta tamniji od vaše boje tena. Bronzer ne ide preko slepoočnica i preko celog čela.

Bronzer nanosite četkicom od sredine uha ravnom linijom, a ne od vrha usna prema krajevima usana. Sledite ove savete kako bi uvek imali izgled na koji možete da budete ponosni.

Autor: S.Š., Foto: Marin/Shutterstock

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*