Gwyneth Paltrow biografija

Gwyneth Paltrow prelepa je glumica koja iza sebe ima već mnogo uloga kojima se lansirala u sam glumački vrh i na listu najplaćenijih glumica u Holivudu. Često je uspoređuju sa Grace Kelly i zanosnom Jessicom Lang. Kada je imala samo 26 godina osvojila je Oscara za glavnu žensku ulogu u filmu „Zaljubljeni Šekspir“.

gwyneth paltrow

Gwyneth Paltrow rođena je 27. septembra 1972. godine u Los Angelesu u poznatoj porodici već priznatih glumica. Svet Holivuda bio joj je poznat još od detinjstva, budući da joj je majka bila popularna glumica u svoje vreme, Blythe Danner, a otac filmski producent Bruce Paltrow.

Svoju prvu ulogu imala je sa samo pet godina u pozorištu u kome je glumila i njena majka. Sa 11 godina seli se sa roditeljima u Njujork. Veze i uticaj majke pomogli su joj da dobije prve sporedne uloge u filmovima i serijama.

Godine 1992. Gwyneth je odlučila da napusti studij istorije umetnosti kako bi se u potpunosti posvetila glumi. Roditelji su je unatoč utecaju koji su imali u Holivudu, odvraćali od glume, ali je ona bila nepokolebljiva. I bila je u pravu, jer je po mnogima već zasenila slavu predaka.

Ova prelepa i krhka plavuša svoje je uloge na početku karijere birala pomno i pametno, radeći u niskobudžetnim filmovima koji su joj pružali priliku da se okuša u različitim karakternim ulogama.

Gwyneth Paltrow je najpoznatija po emocionalno zahtevnim ulogama, poput one u filmu „Silvija“ u kome tumači lik tragično preminule Silvije Plat i po lepršavim komedijama „Zaljubljeni Šekspir“.

Među poznatijim filmovima tu su: „Kuka“ iz 1991. godine, „Sedam“ iz 1995.  godine, „Ema“ iz 1996. godine, „Savršeno ubistvo“ iz 1998. godine, „Gospodar neba i sveta sutrašnjice“ iz 2004. godine te „Ajron man“ iz 2008. godine.

Autor: Sanja, Foto: Shutterstock

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*