Halit Ergenc biografija

Halit Ergenc je turski glumac kojeg su mnogi zapamtili nakon serije „1001 noć“ gde je stekao najveću slavu. Osim šta je dobar kao glumac, a to je dokazao mnogim rolama, Halit je pokazao i da ima dobar glas te da može biti i pevač ako bi mu gluma jednom dosadila.

halit ergenc

Halit Ergenc je rođen 30. aprila 1970. godine u Istanbulu, a 1989. godine je završio srednju školu posle čega je upisao Univerzitet opere „Mimar Sinan“ koji je posle i završio. Glumačku karijeru je započeo ulogama u mjuziklima, baletima, operama poput: „Evita“, „Avanture Zaka u Njujorku“, „Fantom“, „Poljubi me Kejt“…

Ubrzo kada je završio univerzitet Halit je kratko vreme radio kao plesač i prateći vokal za Leman SAM i Ajdu Pekkan. Godine 1996. je počeo da glumi u pozorištu, a posle toga su krenule velike uloge.

Karijeru na televiziji je započeo u filmovima kao što su: „Zarobljenik grada ljudi“, „Zerda“ i „Crni Anđeo“… Zahvaljujući televiziji Halit je stekao popularnost i sve te uloge su mu poslužile kao odskočna daska. Posle serije „1001 noć“ postao je slavan ne samo u truskoj nego i u Albaniji, Bosni i Hercegovini te Bugarskoj i Rumnjskoj.

U braku je sa Berguzar Korel glumicom koja je s njim glumila u seriji „1001 noć“, a zbog koje je ostavio svoju prvu ženu. Sa Berguzar ima sina.

Autor: Sanja, Foto: Screenshot Youtube 

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*