Haris Džinović biografija

Haris Džinović je popularni pevač iz Bosne te tekstopisac i muzičar. Dosada je objavio mnogo albuma i otpevao pesme koje su brzo postale hit u celoj bivšoj Jugoslaviji. U svojoj je karijeri uradio mnogo toga pa je tako osvojio mnogo nagrada.

haris džinović

Haris Džinović je rođen 26. septembra 1951. godine u Sarajevu, a muzičku karijeru je počeo u Sarajevu 1975. godine gde je komponovao i pevao za druge izvođače. A kako je bio očaran Romima i njihovom muzikom, 1981. godine osnovao je bend „Sar e Roma“.

Sa romskim bendom Haris je objavio 3 albuma i to u periodu od 1982. do 1986. kada su imali brojne nastupe širom sveta. Karijeru u bendu je trajala sve do 1989. godine, a tada je rešio da pokuša kao solo pevač.

Te je godine počeo sa narodnom muzikom, a već je sa prvim svojim album pokazao kako će skoro sve njegove pesme da postanu hitovi. Publici se odmah svideo i tako je mogla da počne njegova samostalna karijera.

Pevajući po svetu naučio je da govori mnogo stranih jezika, a za vreme rata neko je vreme živeo u Austriji. Posle toga je otišao u Francusku, a kasnije i u Španiju. Dok je bio u inostranstvu pevao je i tako pokušao da prikupi pomoć za ljude u Bosni.

Iza sebe ima mnogo hitova kao što su: „Dajte vina, hoću lom“, „Laže mjesec“, „I tebe sam sit kafano“, „Ja ne pijem“, „Nevolja moja“…

Autor: Sanja, Foto: harisdzinovic.com

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*