Heidi Klum biografija

Heidi Klum poznata je manekenka pored Claudie Shiffer, Cindy Crawford i Linde Evangeliste te najpoznatija nemačka manekenka koja ostvarila zavidnu inozemnu karijeru van granica Nemačke. Strpljivim i upornim radom, Heidi se vrlo brzo uzdignula do pozicije supermodela.

heidi klum

Heidi Klum je rođena 1. juna 1973. godine u malom nemačkom gradu Bergis Gladbahu. Dolazi iz zdrave porodice koja joj je usadila prave životne vrednosti. Majka je frizerka po zanimanju, dok je otac dugo radio u fabrici kozmetike.

U školi je bila dobar đak, a mnogo je volela matematiku i umetnost. Na nagovor svoje drugarice Karin, neodlučna Heidi je odlučila učestvovati na takmičenju za manekenke 1991. godine. Na sledećem takmičenju pobeđuje i pojavljuje se u Petrolovom katalogu, nakon čega joj Metropoliten nudi trogodišnju ugovor vredan 300.000 dolara.

Heidi je odbila spomenutu ponudu u želji da završi srednju školu. Samo godinu dana kasnije, dok je pohađala studij modnog dizajna, Heidi je odlučila da napusti školovanje i krene manekenskim stopama.

Strpljivim i upornim radom, Heidi se vrlo brzo uzdignula do pozicije supermodela. Nakon nastupa u Parizu i Milanu, odlazi u Ameriku u Njujork. Tamo počinje da radi punom parom i pojavljuje se u mnogim štampanim medijima i reklamama.

Od samog početka Heidi vredi za velikog profesionalca, uvek disciplinovana i tačna, bez histerisanja i nervoze. Godine 1997. započinje modnu saradnju sa čuvenim brendom donjeg veša „Victorija Sikret“.

Pojavljuje se na naslovnicama vodećih svetskih modnih magazina poput Kozmopolitana, Glamura, Voga, ali pravu popularnost postiže pojavljivanjem u kupaćem kostimu u ilustrovanom izdanju Kover Grl.

Poznati kalendar kupaćih kostima izlazi 2000. godine, a magazin Pipl svrstava ju na listu 50 najlepših ljudi na svetu. Nakon toga postaje seks simbol i brzo shvata da svaki model ima ograničen rok trajanja. Započinje modni biznis odevnom linijom, linijom kupaćih kostima, parfema, nakita i obuće.

Autor: Sanja, Foto: Shutterstock

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*