Indira Radić Biografija

Indira Radić poznata pevačica narodne muzike je rođena 14.06.1966 godine u mestu Dragalovci kod Doboja. Od malena je volela muziku i pesmu i učestvovala na brojnim lokalnim takmičenjima na kojima je uglavnom uvek odnosila prvu nagradu. Završila je srednju medicinsku školu, opšti smer.
1992. godine je izdala prvi album za „Diskos“ iz Aleksandrovca. 1993. godine drugi, a naredne i treći album. Sa ova tri albuma su se izdvojile pesme: „Tužna vrbo“, „Ugasi me“, „Daj mi obećanje“. 1996. godine objavljuje album „Krug“ sa kojim stiče veliku popularnost. 1997. godine izdaje prvi album za „ZAM“, a sledeći 1998. doživljava ogroman uspeh i pesme kao što su: „Šta će žena sama u kafani“, „Junačko srce“, „Decembar“, „Spakuj svoje stvari“.
2000. godine izdaje svoj prvi album za „Grand“ pod nazivom „Milenijum“. Do danas je izdala ukupno 7 albuma za „Grand“ od kojih možemo izdvojiti albume: „Zmaj“, „Ljubav kad prestane“, „Heroji“. Kako je izjavila, voli pesmu, ljubav, cveće, prirodu, plivanje, životinje, mir i tišinu. Ceni iskrene, dobre, neisfolirane ljude, poštene i pažljive. Mrzi laž, sebičnost i neverstvo. Ima sina Severina koji ima 18 godina i živi u Beogradu.

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*