Ivan Jevtović biografija

Ivan Jevtović je srpski glumac koji se dokazao mnogim ulogama, a popularnost su mu donele role u „Dub Plai“, „Ringeraja“ i „Nebeska udica“. Ivana su mnogi zavoleli zbog njegovog vedrog duha i to šta je uvek nasmešen i spreman na razgovor s medijima.

ivan jevtović

Ivan Jevtović je rođen 5. aprila 1972. godine u Beogradu u porodici slavne ličnosti, oca glumca Vladimira Jevtovića. Osim oca poznatog kao jednog od najvećih glumaca nije Ivan samo taj koji je rešio da gluma bude njegov posao i karijera. I brat Jakov Jevtović je isto tako rešio da glumi baš kao i brat.

Ivan je dao mnogo intervjua i svaki put priznao kako je velika strast i ljubav prema glumi došla od oca Vladimira koji je dugo vremena radio kao profesor na FDU. Nažalost veliki glumac kakav je bio Vladimir preminuo je samo nekoliko dana nakon premijere predstave „Revizor“ u kojoj je glumio Ivan.

Ivan je imao priliku da radi sa ocem na BK akademiji kao njegov asistent. Priznao je kako je njegov otac bio veliki autoritet svim glumcima koji su prošli kroz akademiju, ali da je kao otac bio vesela osoba sa kojom je mogao da razgovara o svemu.

Neki od poznatijih projekata u kojima je glumio su: „Gorki plodovi“, „Diler“, „Zauvijek mlad“, „Ledina“, „Uske staze“…

Autor: Sanja, Foto: Facebook

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*