Ivan Tasovac Biografija

Ivan Tasovac je rođen u Beogradu 21. juna 1966. godine. On je srpski pijanista, direktor Beogradske filharmonije od 23. marta 2001. godine. Rođen je kao sin glumca Predraga Tasovca i Marije, profesorke klavira u muzičkoj školi „Mokranjac“. Diplomirao je klavir na Konzervatorijumu „P. I. Čajkovski“ u Moskvi u klasi profesora Sergeja Dorenjskog. Mnogo je poznati široj javnosti kao član žirija u serijalu „Ja imam talenat“, koji se prikazuje u Srbiji od 2009. godine. Nedeljnik Vreme  ga je izabrao za ličnost 2011. godine.

Ivan Tasovac u dvanaestoj godini debituje sa orkestrima Beogradske i Zagrebačke filharmonije. Nastupao je kao solista i sa orkestrima u Italiji, Švajcarskoj, Španiji, Irskoj, SAD, Rusiji, Belgiji, ex Jugoslaviji i Srbiji. Član je žirija međunarodnih konkursa, vodio je majstorske kurseve pijanizma u Italiji, Rusiji i Jugoslaviji. Dobitnik je nagrada “Disrupton” za 2004. godinu, koju dodeljuje predstavništvo advertajzing mreže TBWA onima koji rade drugačije od uobičajenog, te menjaju pravila i razbijaju ustaljene kanone; dobitnik je povelje “Budi dobar i pokaži to drugima” koju dodeljuje Poslovna škola za odnose se javnošću za u periodu juli-decembar 2004. godine i dobitnik je godišnje nagrade za 2005. godinu koju dodeljuje “Samsung”. Predsednik je Saveta za promociju Srbije.

Ivan Tasovac

Ivan Tasovac

Izvor i foto: Wikipedia, kurir-info.rs

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*