Ivan Zeljković biografija

Ivan Zeljković je poznati TV voditelj i producent iz Srbije koji je ostvario bogatu karijeru radeći na velikim projektima. Dosada je ostao poznat kao voditelj kviza „Želite li da postanete milioner?“ na televiziji „BK“.

ivan zeljković

Ivan Zeljković je rođen 16. aprila 1975. godine u Beogradu. Veliku i bogatu karijeru je počeo kao voditelj na radio stanicama u Beogradu, na Pingvinu, Radio 063 i Naxi da bi 2002. godine postao voditelj kviza „Želite li da postanete Milioner“.

Iako se spomenuti kviz prvo emitovao na BK televziji, posle televizije BK kviz se neko vreme prikazivao na B92 i tako je bilo sve do 2006. godine. Sada se prikazuje na Fox televiziji poznatijoj kao Prva srpska televizija.

Posle mnogo nastupa na televiziji Ivan Zeljković je u martu 2005. godine osnovao produkcijsku kuću Advantage, koja osim Milionera radi i na drugim projektima.

Produkcija kuća Ivana Zeljkovića ima nekoliko velikih projekata, pa tako ne treba zaboraviti na „Kuću snova“, „Narod protiv“ i „Keš Taxi“. Sa ovim emisijama Ivan Zeljković je postao jedna od uticajnijih osoba u Srbiji.

U ličnom životu je srećan. U braku je sa Vesnom sa kojom ima sina Luku. Svaki put kada je pričao o svojoj porodici priznao je koliko se dobro slažu on i Vesna.

Autor: Sanja, Foto: Screenshot Youtube

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*