„Jamiroquai“ u Kombank Areni

JAMIROQUAI dolazi u Beograd i nastupiće u Kombank Areni, 30. juna! Jamiroquai, kako mnogi kažu – „čovek ili bend, nebitno je“, postoji već 21 godinu i najpoznatiji je predstavnik acid jazz/soul/funk pokreta.

Usled čestog menjanja postavke i konstante prisutnosti harizmatičnog frontmena Jay Kaya, Jamiroquai su uglavnom u javnosti tretirani kao njegov solo-projekat. Osnovan davne 1992, Jamiroquai su se probili na svetsku pozornicu zajedno sa ostatkom britanske jazz funk i acid jazz scene, rame uz rame sa velikanima pokreta poput Incognito i The Brand New Heavies, ali daleko ih prevazilazeći u popularnosti.

Izdavačka kuća Sony zapazila je njihov prvi singl „When you Gonna Learn“ i objavila im prvenac „Emergency on Planet Earth“. Popularnost im donosi naredni album „The Return of the Space Cowboy“, ali im planetarna slava dolazi sa „Travelling Without Moving“, izdatog 1996. godine. Hit „Virtual Insanity“ postaje vrhunac večeri svake plesne dvorane, a JQ prepoznat kao jedan od omiljenih vokala acid jazz-a, pa i čitavog popa.

I posle više od dve decenije, JQ i ekipa verni su sopstvenom izrazu prošaranom fankom, elektro i pop deonicama. Kombinacija lepršavog glasa i bezbroj otkačenih šešira sa muzikom koja zove na ples,  pružila im je karijeru punu hit singlova kao što su „Cosmic Girl“, „Love Fool“, „Little L“, „Space Cowboy“, „Deeper Underground“…

Pesma za pesmom na top listama, preko 25 miliona prodatih albuma, brojne nagrade uključujući pet MTV priznanja, Ivor Novello i Gremija bilans su njihovog stvaralašta kroz koje ih je vodila  Jay Kayeva maštovitost.

“Ukoliko pesma ne zvuči dobro samo uz klavijaturu i glas ili gitaru i glas, uništite je“ – glavno je pravilo harizmatičnog frontmena.

Nastup u Kombank Areni, 30. juna, biće drugi nastup Jamiroquai u Beogradu. Ovog puta budite sigurni da će ozvučenje biti najkvalitetnije kako i dolikuju ovom bendu. Ujedno, ovo je treći njihov koncert u Srbiji, pre dve godine nastupili su na Exitu na kome su promovisali poslednji album.

 

 

Albumi
Emergency On Planet Earth (1993.)
The Return Of The Space Cowboy (1994.)
Travelling Without Moving (1996.)
Synkronized (1999.)
A Funk Odyssey (2001.)
Dynamite (2005.)
Rock Dust Light Star (2010.)

Kompilacije
Jay’s Selection (1996.)
Late Night Tales: Jamiroquai (2003.)
High Times: Singles 1992-2006 (2006.)
Rock Dust Light Star (2010.)

DVD  – Live In Verona (2002.)

 

Datum: 30. jun 2013

Vreme: 20:00

Mesto: Kombank Arena

 

Kupi ulaznicu OVDE

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*