Biografije po abecedi: A, B, C, Č, Ć, D, Dž, Đ, E, F, G, H, I, J, K, L, Lj, M, N, Nj, O, P, R, S, Š, T, U, V, Z, Ž

Jasmina Ana biografija

Jasmina Rakitić je poznata književnica koja velik dio inspiracije vuče iz svog prekrasnog doma okružena retkim i vrednim predmetima koji bude mnoge lepe uspomene. Jasmina Rakitić deluje pod umetničkim imenom Jasmina Ana.

jasmina ana

Jasmina Ana je rođena u mestu Raški 30. juna u drugom delu 20. veka gde je živela sa svojom porodicom do 15 godine. U mestu Raški je završila osnovnu školu i to kao đak iz generacije kada su nakon škole dobivali Vukovu diplomu. Kao dete je velik dio vremena provela u malom selu Rudno kod majčinih roditelja u blizini manastira Studenca.

Kada je napunila 15 godina cela porodica seli u mesto Kraljevo zbog posla njenog oca Stanimira Rakitića koji se nalazio na mestu predsednika Privrednog suda. U Kraljevu je završila gimaziju posle čega je upisala fakultet u Beogradu.

Prva knjiga koju je napisala bila je zbirka poezije pod nazivom “Uleti u mene kao stvarnost”, a samo dve godine kasnije usledio je roman ” Ukus poroka” koji je imao sedam izdanja.

Sledeći roman bio je “Parenje jelena” za koji je dobila nagradu, a veliku pozornost privukla je romanom “Srbi kao ljubavnici” gde je na ironičan način kategorisala muškarce u Srbiji na temelju egzibicija koje rade u krevetu. Od 1999. godine piše kolumne i počinje da se bavi novinarstvom. Živi sa poznatim kompozitorom Milutinom Popovićem Zaharom.

Autor: Sanja, Foto: Screenshot Youtube

Comments

  1. dobro je i malo erotike na farmi.

  2. Biserka says:

    Jasmina je zaista bila divna na Farmi i iznenadjena sam njenim odlaskom sa Farme

  3. otmena osoba,intelegentna,lepa i jako privlačna-problem što u Srbiji to neprolaz.

Komentiraj

*