Jasmina Mina Kostić

Jasmina Mina Kostić je srpska pevačica romskog porekla, njeni hitovi su „Stariji čovek“, „Da li me vara sa tobom“, „Malo je falilo“, „Grudi od betona“ i drugih. Pre nego se ozbiljnije počela baviti pevanjem, Mina je pevala na svadbama.

Obrazovanje

2012. godine je odlučila poraditi na svom obrazovanju i najavila je kako će upisati Višu pedagošku školu jer je oduvek imala želju da radi s decom.

Privatni život

Rođena je 5.5.1975. godine u Orašju kao Minira Jašari. S obzirom da su njeni biološki roditelji Zoja i Alija živeli u teškim uslovima, Mina je usvojena s pet godina. Usvojila ju je Duda Ivanović, tetka repera Ivana Ivanovića Đusa, s kojom je Mina jako povezana.

Zbog atraktivnog izgleda i samog posla kojim se bavila, Minu su od početka muzičke karijere emotivno povezivali s kolegama i drugim javnim ličnostima. Bila je u braku s biznismenom Tioslavom Tikom Sretenovićem, a jednom prilikom je izjavila da se jako teško oporavila od razvoda i bilo joj je potrebno dosta vremena da počne ponovo verovati muškarcima.

Na jednom od svojih nastupa upoznaje Igora Kostića, umetničkog imena Igor X, s kojim je krajem 2007. godine započela emotivnu vezu. Kasnije su se venčali, a uprkos prognozama lekara, Mina ostaje u drugom stanju i 2009. godine rađa ćerku Anastasiju. Ni brak s Igorom nije potrajao dugo pa su se razveli nakon Mininog izlaska s „Farme“ 2010. godine.

Nakon razvoda i brojnih medijskih skandala, uspeli su rešiti nesuglasice i dogovoriti se o zajedničkoj brizi o kćeri Anastasiji. Mina od tada svoj emotivni status krije od očiju javnosti i medija, a odgovara isključivo na pitanja o svojoj karijeri i nastupima.

Za razliku od njenih koleginica koje se trude sakriti da su zatražile pomoć estetskog hirurga, Mina je otvoreno govorila o svojim korekcijama na grudima i usnama.

Posao

Muzikom se bavila i pre nego što je postala punoletna, a nastupala je u restoranu Karanfila Fuke koji ju je štitio kao svoji ćerku. Pre nego što se ozbiljnije počela baviti muzikom, Mina je pevala na svadbama pa je tako uveličala i slavlja brojnih poznatih osoba kao što je Jelena Karleuša i sportistima Siniša Mihajloviću i Dejan Stankoviću.

Iza Mine su tri studijska albuma,a prvi je objavljen 2000. godine. Na albumu naziva“Srčani udar“ su se, osim istoimene naslovne, našle i pesme „Moj lepi“, „Slavija“, „Traži dalje“, „Prečica“, „Razvedi se od nje“, „Ko će kome…“, „Crno sunce“ i „Plače mi se“.

Drugi album naziva „No comment“ je objavljen 2002. godine, a s njega su se posebno izdvojile pesme „Da li me vara sa tobom“ i „Stariji Čovek“. Treći i, po mišljenju muzičkih kritičara, najuspešniji album je objavila 2005. godine. Na albumu pod nazivom „Muziku pojačaj“ našle su se pesme „Seksi robot“, „Ljubav“, „Dovoljno smo stari za novo“, „Muziku pojačaj“, „Danju, noću – uvek hoću“, „Zar da verujem u mir“, „Što si sa mnom“ i „Nemoj da mi pomažeš“, za koje je većinu tekstova napisala Marina Tucaković.

U razdoblju od 2007. do 2016. godine je objavila singlove „Još jedna u nizu“, „Stranci“, „Jutro budi se“, „Malo je falilo“, „Tuđa srećo“ i duete „Grudi od betona“ s Igorom Kostićem te „Limo king“ s Đusom.

2017. godine je snimila spot za pesmu „Živim sa greškama“, za koji je bio zadužen poznati muzički reditelj Dejan Milićević.

Najveća dostignuća

Mina Kostić je imala težak život ispunjen brojnim usponima i padovima, ali kaže da ju je sve to učinilo jakom osobom koja je sve što ima dobila svojim napornim radom i uz veliku podršku žene koja je usvojila.

Iza Mine su tri objavljena studijska albuma i nekoliko hitova.

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*