Biografije po abecedi: A, B, C, Č, Ć, D, Dž, Đ, E, F, G, H, I, J, K, L, Lj, M, N, Nj, O, P, R, S, Š, T, U, V, Z, Ž

Jelena Bačić Alimpić Biografija

Jelena Bačić Alimpić je rođena 26.03.1969. u Novom Sadu. Završila je Gimnaziju u Sremskim Karlovcima, odsek klasična filologija i Filozofski fakultet u Novom Sadu,smer jugoslovenska književnost i srpskohrvatski jezik. 1987 god. počela je da radi na JRT mreži (TV Novi Sad) kao stalni honorarni saradnik u Dokumentarno – obrazovnom, Informativnom i Kulturno – umetničkom programu. 1993. godine napušta televiziju i odlazi u Kanadu na usavršavanje engleskog jezika. Od 1995. godine do 2004. godine je radila kao urednik u časopisu PRESS GROUP. 2004. godine prelazi na TV “Pink” i radi kao voditelj talk-show programa “Lepota, zdravlje i još ponešto”. Od jeseni 2005. godine počinje da vodi “Bravo Show”. Dobitnik je dva “Oskara Popularnosti”, 2000. i 2001. godine. Dobitnica je i nagrade za najuspešnijeg TV novinara 2005. godine u izboru TV Novosti. Udata je, majka je dvoje dece i živi u Novom Sadu. Svoj spisateljski prvenac “Ringišpil” u izdanju “Lagune” Jelena Bačić Alimpić je promovisala glamurozno na čuvenom “salašu 137” u društvu brojnih poznatih ličnosti.

Comments

  1. ja misim da si najruznija voditeljka.

  2. gordana says:

    Izuzetno obrazovana, lepa i odmerena novinarka. Dopada mi se njen nacin vodjenja njenih emisija, jer u zavisnosti od gostiju ume da se transformise, tj. da se spusti/uzdigne na nivo gostiju. Lepo i sa postovanjem prilazi svakom gostu, a izuzetno postovanje poklanja publici. Jednostavno, fina, pametna, lepa i obrazovana zena. Knjiga Ringispil je, samo kruna na njen dosadasnji uspesan rad, a nadajmo se da nece biti jedina. Zelim joj puno srece i ljubavi u zivotu i daljem radu.

  3. Gordanice ribo reci mi koliko imaš godina srce i šta mi nosiš sad na nogicama jel si mi skroz bosa ili si mi bosa u papučicama?

Komentiraj

*